"Jag blir upplyft av Shen Yun"
Marie Christine Stjernfelt på Cirkus i Stockholm där hon såg Shen Yun framträda. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)


Marie Christine Stjernfelt var tidigare dansare på Stora Teatern i Göteborg. Hon kom för att se Shen Yun Performing Arts föreställning tillsammans med sin sambo i Stockholm den 9 april.

De två ska åka till Kina och blev lite nyfikna på Shen Yun vars syfte är att återuppväcka den gudomligt inspirerade kulturen som har djupa rötter i Kinas 5 000-åriga historia. Det var första gången som Marie Christine Stjernfelt kom i kontakt med klassisk kinesisk dans.

Fantastisk, en otrolig föreställning. Jag älskar dans, sade hon.

På Shen Yuns hemsida kan man läsa att ”Klassisk kinesisk dans är en kultur som lämnats till oss från våra anfäder. Dess skönhet borde vara rikedomar som delas av hela mänskligheten, dess renhet ska inte smutsas ner.”

Marie Christine Stjernfelt fann att den klassiska kinesiska dansen var ”väldigt smidig med mycket mjuka rörelser”. Hon facinerades av hur dansarna rörde sig över golvet, de liksom flöt fram över golvet.

Hon uppskattade även de två presentatörerna, där en talade kinesiska och den andre svenska.

Det tyckte jag var väldigt bra, de förmedlade att den här dansen handlar om det och det. Då kunde jag se det skeendet i dansen på ett annat sätt, sade Stjernfelt i pausen.

När klockan ringde inför andra akten sade hon:
– Jag har enorma förväntningar på andra akten. Jag blir upplyft av det här det måste jag säga. Väldigt positivt påverkad.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Den 12 och 13 april ger Shen Yun föreställningar i Paris.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.