"Jag bara längtar tills pausen är över, jag vill in igen!"
Kinesisk-thailändsk-isländsk-svenska Sara Gudmundsson arbetar på sushirestaurang. (Foto: Emil Almberg / Epoch Times)


Mamma kommer från Kina men hon växte upp i Thailand. Och pappa är islänning. Så det är en väldigt stor mix av kulturer, berättar svenskfödda Sara Gudmundsson.

Epoch Times träffar henne då hon står i Scandic Hotells foajé innan föreställningen.

– Jag såg annonsen i tidningen först. Det såg väldigt spännande ut tyckte jag när jag såg bilden, men jag trodde inte jag skulle få biljetter. Men så ringde min väninna, hon hade fått tag på biljetter så jag blev superglad!

Väninnan Ann-Marie Wahlberg står vid hennes sida. Hon jobbar extra på Scandic Hotell och serverade middag till artisterna i Shen Yun i lördags.

Efter föreställningens första halva, som bland annat innehöll mongolisk skåldans, en scen med tre fängslade Falun Gong-utövare i dagens Kina, historien om general Yue Feis lojalitet och solosång med kontraalten Jiansheng Yang, är de båda vännerna djupt berörda.

– Det är så mycket mer än vad jag trodde det skulle vara! Så mycket historia! Jag blir alldeles matt, det är bara så läckert. Jag har aldrig varit med om en föreställning där det varit så tyst i publiken, publiken bara lever sig in i det, säger Ann-Marie.

Ann-Marie upplever att alla de olika numren ger olika saker, nya dimensioner.

– Jag trodde jag var ganska allmänbildad men jag har kommit på att jag vet nog väldigt lite (om Kina), tyvärr. Jag är så glad att jag faktiskt tog mig hit.

– Mycket, mycket vackert. Jag är väldigt imponerad av dansarna, de har sådan extrem kontroll över kroppen. De använder varenda muskel när de dansar, det är helt otroligt! Som i det här numret med skålarna. Där ser man att varenda muskel i kroppen är med, säger Sara.

– Och kostymerna, ojojoj, vilket jobb det måste vara bakom dem, jättevackra. Och håruppsättningarna, allting passar så bra ihop. Väldigt fint.

– Numret där de var fängslade, jag hade faktiskt ingen aning. Man har väl hört (om vad som pågår i Kina), men jag lever 2008 så jag antog att alla andra också gjorde det.

– Jag bara längtar tills pausen är över, jag vill in igen! säger Sara.

27 mars uppträder Shen Yun på Konsert och Kongress i Linköping, 30 och 31 mars i Tammerfors i Finland. En extra show kommer att uppföras på Cirkus i Stockholm den 3 april.

– Kom den tredje april. Det här är strålande, hälsar Ann-Marie Wahlberg.


Ann-Marie Wahlberg gillar kinesisk mat. (Foto: Emil Almberg/ Epoch Times)

Ann-Marie Wahlberg gillar kinesisk mat. (Foto: Emil Almberg/ Epoch Times)