"Jag är verkligen tacksam över att blivit renad av denna konst"
Sun Donglian orförande i Round Seat Art Center (Foto: Li Yuan/Epoch Times)


Sun Donglian orförande i Round Seat Art Center såg den första föreställningen av New Yorkbaserade Shen Yun Performing Arts i staden Hisinchu, Taiwan den 19 mars. Han sade:

– Shen Yuns show är konst upphöjt till sublima nivåer och bär på många inre innebörder.

Från olika perspektiv talade Sun om sina känslor efter att ha sett Shen Yun. 

– Från det artistiska perspektivet har jag aldrig skådat något liknade. Ta till exempel bakgrunderna. Dansarna kommer ut från bakgrunden, förlänger den himmelska världen med den världsliga på scenen, integrerar himlen med människorna. Denna integrering är mycket tilltalande och är också ett genombrott inom konsten. Dessutom är artisterna utrustade med många avancerade danstekniker.

Sun talade om hur berörd han var efter att ha sett showen:

– Jag känner mig berörd eftersom jag kan se artisternas fullständiga hängivenhet i att föra fram kulturen. Under tiden jag tittade på showen har Shen Yun etsat sig fast i mitt sinne. Jag känner mig mycket tacksam över att bli renad av denna konst, fortsatte Sun.

Sun har varit i många områden i Tibet och tillsammans med andra konstnärer har de sett många lokala framföranden. Han sade: 

– Shen Yun demonstrerar den tibetanska kulturens essens med sitt tibetanska dansnummer, i kroppsspråket och med dansarnas rörelser. Jag tycker det var väldigt bra.

Sun uttalar sig vidare: 

– Byggnationen av Qinghai-Tibets järnväg låter den kommunistiska regimen förstöra blygsamheten och oskuldsfulheten hos tibetanerna. Uppriktigheten och enkelheten som är typisk för tibetaner försvinner gradvis.

Shen Yuns tibetanska dans Snötäckta berg gjorde honom varm. Shen Yun kombinerar kultivering av människan med konst baserad på traditionell kultur. Programmet presenteras genom dans på hög nivå. Därför värmer och berör den publiken. Så vitt jag förstår påvisar showen [Buddha] principen på jorden.

The Round Seat Art Center som initierats av Sun är respekterad av många företagsägare i Hsinchu Science and Industrial Park. Han är också god vän med många akademiker och artister både i taiwan och och över sundet.

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. Mer information finns på hemsidan: shenyunperformingarts.org” target=”_blank”>http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14063/