Israel anklagar Hamas för kidnappningen av tre judiska tonåringar
Palestinska män och israeliska säkerhetsstyrkor har på nytt haft konflikt över expropriering av palestinsk mark av Israel i byn Kfar Qaddum nära Nablus på den ockuperade Västbanken den 13 juni 2014. (Foto: Jaafar Ashtiyeh /AFP/Getty Images)


Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har idag fördömt kidnappningen av tre israeliska tonåringar i sitt första offentliga framträdande efter händelsen fyra dagar sedan, enligt nyhetsbyrån AP.

Eleverna, som kommer från en religiös skola i en bosättning i södra Västbanken, har varit försvunna sedan torsdags kväll när de var på väg hem från skolan. De hade ringt till polisen kring klockan 23 och sagt att de blivit kidnappade. Man har inte hört något från dem sedan dess, enligt AP.

Hamas har tillbakavisat Netanyuahus anklagelser och hittills har ingen palestinsk organisation tagit på sig ansvaret för gärningen.

Israels premiärminister Netanyahu anklagar dock Hamas för kidnappningen oavsett hur mycket de nekar till den. Israel ser Hamas som en terrorgrupp och ser inte med blida ögon Abbas samarbete med Hamas. Abbas hade tidigare denna månad bildat en samlingsregering med Hamas vilket Israel anser vara dåligt för alla parter på Västbanken.

Israeliska styrkor utförde under natten en räd i södra Västbanken där ungdomarna försvann samt stängde området för att hindra trafiken att passera. Enligt AP skulle de israeliska styrkorna tillfångatagit 80 palestinier under räden.

Hamas har tidigare kidnappat israeliska medborgare i hopp om att få sina egna medborgare utbytta mot frigivning av de kidnappade fångarna.

Både Israels och Abbas styrkor har förenat sig i sökningen av tonåringarna i hopp om att hitta kidnapparna. Abbas har bett sina säkerhetschefer att göra sitt bästa för att bidra till jakten efter förövarna.