Islamiska staten halshugger fyra irakier
IS har släppt ut en ny video, som visar hur fyra irakiska män halshöggs. (Foto: Screenshot/video)


IS har släppt nya bilder, som visar halshuggning av fyra irakiska män. Videon släpptes på tisdagen 17 mars. Gruppen publicerade också bilder från händelsen i norra Irak.

Männen hade, enligt israeliska nyhetsbyrån Arutz Sheva, tillhört regeringsmilisen som strider mot terrorister i norra Irak. Männen verkar ha halshuggits i provinsen Salaheddin.

Samtidigt rapporterade IS sent på måndagen att en av deras främsta fältbefälhavare i Libyen, som också var en av de mest eftersökta militanta i Tunisien, hade dödats, enligt rapporter från AP.

Enligt ett uttalande på en webbplats tillhörande en militant grupp, dödades Ahmed al-Rouissi som också kallades för Abu Zakariya al-Tunisi nyligen i sammandrabbningar kring den libyska staden Sirte – ett starkt fäste för den Islamiska staten i Libyen.

Den 166:e bataljonen, en milis som är lojal till den libyska regeringen i Tripoli, kämpar för att återta Sirte från IS-gruppens libyska allierade.

Libyens internationellt erkända parlament har tvingats från huvudstaden till staden Tobruk i östra delen av landet. Det diskuterar för närvarande med sin Tripoli-baserade rival om att bilda en nationell enhetsregering.

Abu Zakariya al-Tunisi var en av de mest eftersökta männen i Tunisien, där han ansågs vara hjärnan bakom en rad attacker som utförts av den radikala islamistiska rörelsen Ansar al-Sharia, inkluderat mordet 2013 på vänsterpolitikerna Chokri Belaïd och Mohammed Brahmi.

Mordet på de två politikerna störtade Tunisien in i en politisk kris som så småningom ledde till den valda islamistiska regeringens avgång.

Abu Zakariya al-Tunisi flydde till Libyen där han började slåss under den islamiska statens flagga, som redan kontrollerar ungefär en tredjedel av Syrien och Irak under ett självutnämnt kalifat.

Tunisiens inrikesdepartement har inte bekräftat al-Tunisis död, men den lokala pressen har varit fyllda av rapporter om händelsen.

Översatt från engelska.