Iransk lärare: "Kultur gör människor starka"
Mahbobeh Jnanj England (The Epoch Times)


Mahbobeh Jnanj England bor i Stockholm och undervisar i sitt modersmål Farsi. Hon har elever i alla åldrar. Under sina resor har hon besökt Hong Kong, Manila och Thailand.

En kall kväll i mars såg Mahbobeh Jnanj föreställningen Chinese Spectacular med artistgruppen Shen Yun, Divine Performing Arts, på Cirkus i Stockholm.

– Jag tyckte mycket om den. Det var en väldigt, väldigt fin upplevelse.

En av de viktigaste sakerna med att föreställningen kom till Sverige, var enligt Mahbobeh Jnanj hur föreställningen tog upp den traditionella kulturen.

– Ja, naturligtvis
är det ett modernt land, men ibland saknar man … historia och kultur. För min del är det mest kultur och historia. Jag är inte så religiös. Jag tror på kultur. Kulturen gör människor starka och det tror jag är väldigt viktigt. Detta såg jag absolut i showen.

Mahbobeh Jnanj önskar att människor som saknar frihet kunde få se föreställningen.

– Frihet är viktigt. Många människor i Iran är inte fria. Frihet är det viktigaste. Frihet att få tycka det man tycker.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org” target=”_blank”>www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-27/68138.html