Internationell redare om Shen Yun: "Väldigt intressant"
Margareta Wallenius-Kleberg och Ingegerd Winblom såg Shen Yun Performing Arts på Cirkus i Stockholm den 9 april. (Foto: NTD TV)


Till Shen Yun Performing Arts föreställning den 9 april i Stockhom kom Margareta Wallenius-Kleberg, företagare i ledarposition inom den internationella rederibranschen, tillsammans med väninnan Ingegerd Winblom.

Margareta Wallenius-Kleberg, som varit i Kina två gånger, lärde sig mycket om det gamla Kina och hon fann föreställningen ”väldigt intressant”. Hon insåg att det finns mycket i Kina som man borde se, men inte får se idag. För henne var föreställningen en upplevelse.

– Den var så välregisserad och kombinationen med de gamla danserna och den moderna tekniken var ju helt otrolig. Jag kommer gärna tillbaka någon gång om de kommer tillbaka till Sverige. Den var väldig, väldigt bra.

Till grund för Shen Yuns föreställning ligger Kinas 5 000-åriga civilisationshistoria, en tid då den gudomliga kulturen blomstrade i Kina. Den kulturen var nära att gå förlorad. Enligt Shen Yuns hemsida har kompaniet som mål att återföra denna dyrbara skatt till mänskligheten.

Hon fascinerades och berördes av att föreställningen tog upp den andliga aspekten.

– Det finns olika religioner men alla har alltid en gud och någonting uppe i himlen man längtar till, så det tycker jag var väldigt påtagligt faktiskt.

En av Shen Yuns programpunkter är ”Ett oväntat möte”, ett inslag från dagens Kina där utövare av den andliga metoden Falun Dafa står och utövar i en park.

Wallenius-Kleberg önskar att hon kunde göra lite av de där rörelserna [Falun Dafas], men klarar inte det längre utan får nog nöja sig med att bara titta på.

Det höll väninnan Ingegerd Winblom med om. Winblom är engagerad i Röda Korset, Balticumhjälpen och äldre dementa, hon är från början sjuksköterska. Hon sade om föreställningen:

– Jag tycker den var mycket intressant. Dels är det vackert och dels är jag imponerad av allt som gjordes, och tekniken.

Hon hade svårt förstå hur Shen Yun har kunnat genomföra en sådan här stor uppsättning i Sverige, eftersom de är på turné. Det tyckte hon var enastående gjort.

– Därför blev jag väldigt imponerad faktiskt. Det var vackert och gripande.

Ingegerd Winblom har varit i Kina fyra gånger men en sådan här föreställning kan man inte se i Kina.

– Jag tycker det är så sorgligt, jag kan inte säga hur sorgligt jag tycker att det är. Jag bara hoppas på att det ska ändra sig.

Hon sade att hela föreställningen berörde henne, alla vackra färger, dansen, tekniken.

– Jag blir gripen av människorna som kan åstadkomma detta, för jag tycker det är helt fantastiskt.

NTD och Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Den 12 till 13 april har Shen Yun de sista föreställningarna på sin Europaturné i Paris.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org .
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.
Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.