Zlatan Ibrahimovic blev hjälte för Man United. Foto: Dave Thompson/AP/TT
Sport

Inhopparen Ibrahimovic räddade United

Epoch Times

Inbytt efter dryga timmen och blev matchhjälte tretton minuter senare. Zlatan Ibrahimovic ordnade Manchester Uniteds 2-1-seger mot Blackburn – och nu väntar Chelsea i FA-cupens kvartsfinal.

Precis som tidigare i FA-cupen valde Manchester Uniteds tränare José Mourinho att göra många ändringar i startelvan. Till bortamötet med Blackburn innebar det att sju ”nya” spelare, jämfört med Europa League-matchen mot St Étienne, fick chansen från start.

Det betydde bland annat att Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic fick börja med att sitta på bänken.

Därifrån fick stjärnduon se Danny Graham ge hemmalaget ledningen i 17:e minuten och tio minuter senare jubla åt Marcus Rashfords kyliga kvittering.

Matchen hamnade sedan i stå och dryga kvarten in i andra halvleken bestämde sig Moruinho för ett dubbelbyte: ut med Jesse Lingard och Anthony Martial, in med Pogba och Ibrahimovic.

Tretton minuter senare var det inhopparnas samarbete som ordnade Manchester Uniteds ledningsmål.

Pogba stod för den svepande, långa bollen. Ibrahimovic lät den studsa, tittade upp och placerade sedan in den avgörande 2-1-bollen bakom Jason Steele.

Det var svenskens 24:e mål den här säsongen – men hans första mål i FA-cupen.

Med segern är Manchester United klart för kvartsfinal, och där väntar Chelsea.

Även Tottenham är vidare i cupen – och det var mycket tack vare Harry Kane. Anfallarens hattrick såg till att bortamötet med Fulham slutade 3-0.

– Vi spelade väldigt bra och kanske borde ha gjort fler mål, sade Kane.

– Jag trodde att tränaren skulle plocka av mig tidigare, men som tur var hann jag sätta trean innan dess.

Den 23-årige britten stötte in sitt första i 16:e minuten, andra satte han i 51:a och tredje, snyggt framspelad av Dele Alli, i 73:e.