Ingen sommar utan Corvette
Det är stolta Corvetteägare som visar upp sina välputsade fordon. I trevlig samvaro umgås man och det pratas inte bara bilar.


Sommaren är bilentusiasternas tid. Vid en av de många bilträffar som arrangeras träffar Epoch Times Krister Larsson, ombud för Club Corvettes Dala/Gävleborg-distrikt . Han har samlat ihop många av distriktets Corvetteägare till en trevlig kväll i Ockelbo.

Efter att ha färdats i karavan längs smala och slingrande vägar i vacker landsbygd, har man samlats för att avnjuta middag på byns pensionat. Även en guidad tur i Wijträdgårdar med den rikskände Lars Krantz, initiativtagare och skapare av Rosendals Trädgård, står på programmet.

Krister Larsson berättar varför han tycker att det är så speciellt med just Corvetter:

– De är uppbyggda av aluminium och plastkaross. De rostar inte och är mycket lätta. Självklart tycker jag också att de är världens finaste bilar. Formfulländade och vackra. Det är en skön känsla att sitta i dem, de är låga och har härliga köregenskaper, säger Krister.

Han köpte sin Corvette år 2005. Det var en gammal pojkdröm som gick i uppfyllelse. Han gick då med i Corvetteklubben ganska omgående.

– Vi har en fin gemenskap och man får komma ut på fina ställen och se sig om. Varje sommar arrangeras också ett stort sommarmöte i Sverige. Då kommer det bilar från hela landet. Club Corvette har över 2 000 medlemmar berättar Krister.

– Det är en trygghet att man är flera som är ute och åker, utifall det blir fel på bilen. Jag är inte händig på bilar, men jag gillar att tvätta dem, säger han.

Krister vill gärna förtydliga att man kör försiktigt, Corvetter drar inte mycket bensin, men självklart beror det också på hur man kör.

Han berättar att han har lärt känna många trevliga människor av alla sorter . Det finns också många tjejer som äger en Corvette och man pratar om allt, inte bara bilar.

– Köra nercabbat , det är sommar det, nu kan jag inte tänka mig en sommar utan min Corvette, säger Krister med eftertryck.