"Ingen som såg den kommer att helt glömma den"
Hans Eike von Oppeln-Bronikowski säger att han definitivt kommer att rekommendera showen. (Foto: Matthias Hehrein)Hans Eike von Oppeln-Bronikowski säger att han definitivt kommer att rekommendera showen. (Foto: Matthias Hehrein)

Hans Eike von Oppeln-Bronikowski säger att han definitivt kommer att rekommendera showen. (Foto: Matthias Hehrein)

Hans Eike von Oppeln-Bronikowski, ordförande för Friends of Friedrichstadpalats, arenan där Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour gavs den 23 mars, var mycket imponerad av föreställningen.

Von Oppeln-Bronikowski, som är en känd advokat från en adlig familj, deltog vid presentationen av klassisk kinesisk dans och musik för ett tjugotal medlemmar i Rotary.

– De blev alla mycket imponerade. Det var unikt, särskilt som vi aldrig har sett något liknande och definitivt inte med shower som återkommer. Dräkterna var förstklassiga och dansarna mycket smidiga. Det var fascinerande att se hur de rörde sig. Hela artistgruppen var mycket imponerande. Det som gladde mig mest var den elegans som dansarna visade. Jag blev ganska förvånad eftersom jag aldrig tänkt att utlandsfödda kineser skulle kunna framföra något sådant här på scen, säger han.

Både teman och stilar i föreställningen var nytt och annorlunda för Rotary-medlemmarna.

– Det fanns en känsla för det verkligt mänskliga, och som påverkar en djupt och även har ett klart samband med oss, säger von Oppeln-Bronikowski.

– Som ordförande för Friends of the Friedrichstadspalats är jag särskilt glad över att få visa showen hos oss.

Inspirerad av andan i Kinas kulturarv väcker Shen Yun älskade legender från förr till liv, berättelser om mod i dagens Kina och etniska såväl som folksagor från Kinas vidsträckta land.

Digitala bakgrundskulisser trollar fram pastorala vyer och himmelska scener, medan banbrytande musik kombinerar det bästa av västerländsk och kinesisk musik, vilket för alltid kommer att minnas av von Oppeln-Bronikowski.

– Ja, framförallt danserna i kombination med bakgrundsskärmen med de okända landskapen och instrumenten var storslaget.

Han tyckte att det orkestern framförde var en mästerlig fusion, som gav styrka till föreställningen och var mycket vacker, och mer specifikt att västerländska toner hade införlivats.

Von Oppeln-Bronikowski säger att han definitivt rekommenderar föreställningen och att han kommer att se den igen, och säkert om showen återkommer till Friedrichstadpalats.

Vid speciellt gripande ögonblick hedrade publiken i den fullsatta salongen Shen Yun med applåder och stående ovationer.

Avslutningsvis upprepade von Oppeln-Bronikowski att den New York-baserade produktionen för alltid skulle stanna kvar hos dem som hade förmånen att få se den.

Om det faktum att Shen Yun inte kan uppträda i Kina idag säger han:

– Jag tvivlar inte på att om den här sortens föreställning skulle tillåtas i Kina skulle landet utvecklas snabbt. Ingen som ser showen kommer att helt glömma något som det här.

The Epoch Times är sponsor till Shen Yun Performing Arts. Se vidare www.ShenYunPerformingArts.org för mer information.


Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14203/