Information om folkmordsprocesser mot Jiang Zemin plötsligt tillgänglig på kinesiska internet
En ung man som spelar onlinespel på ett internetcafé i Peking. De kinesiska sökmotorerna Baidu och Sogou har plötsligt slutat filtrera information om internationella rättsprocesser mot förre kinesiske regimledaren Jiang Zemin. (Foto: Liu Jin/AFP/Getty Images)


De kinesiska sökmotorerna Baidu och Sogou har plötsligt slutat filtrera information om de rättsprocesser mot förre regimledaren Jiang Zemin, som Falun Gong-utövare i olika länder drivit. Jiang anklagas för tortyr och folkmord på Falun Gong-utövare i Kina. En analytiker menar att detta antyder att Jiang nu förlorat sitt politiska inflytande i Kina.

Den 31 mars genomförde Epoch Times sökningar på nätet både inifrån och utanför Kina med hjälp av sökmotorn Baidu och nyckelord relaterade till de rättsprocesser angående folkmord som drivits och drivs mot Jiang Zemin. Samma nyheter och samma antal träffar kom upp på båda platserna.

Falun Gong-utövare i 17 länder har drivit mer än 50 rättsprocesser mot Jiang Zemin sedan 2002. Det här är första gången som fastlandskineser har haft tillgång till information om detta utan att behöva använda mjukvara för att kringgå censuren.

Många av rapporterna om de fortfarande pågående processerna fanns också tillgängliga. Antalet träffar och ordningen på dem var desamma på det kinesiska internet som på sökningar utanför Kina.

Analytikern Lu Gaping forskar på andra världskrigets historia i Kina, men har även publicerat flera artiklar på nätet där han avslöjar Jiang Zemins hemliga historia och förehavanden.

Lu sade till Epoch Times att Jiang helt uppenbart förlorat den politiska maktkamp som han varit involverad i med den nuvarande styrande falangen inom kommunistpartiet, även fast den kinesiska regimen inte är redo att säga det offentligt.

Falun Gong är en andlig metod för självkultivering som innefattar meditation och fysiska övningar. Det utövades öppet i Kina från det att det introducerades 1992 till 1999, då den dåvarande regimledaren Jiang Zemin förbjöd den och inledde en brutal förföljelsekampanj. Över 3300 väldokumenterade fall av Falun Gong-utövare som dött till följd av tortyr och omänskliga förhållanden i olaglig fångenskap finns beskrivna av Falun Dafa Information Center. Man tror att tiotusentals ytterligare dödsfall har inträffat, många till följd av en organhandel där utövare använts som levande organbanker och dödats för sina organ.

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/32481/