Indonesien på återmarsch
Vid Indonesiens konsulat: Lucky Fathul, chef för Bank of Indonesia; Warren Hochbaum; Wiwit Wirsatyo, konsul i New York och Wayne Forester, Indonesiens chef för USA:s handelskammare. (Foto tillhandahållet av Indonesiens konsulat)


Indonesien anses idag vara det land i Sydostasien som för den mest öppna och vitala politiken, trots att landets ekonomi ödelades under finanskrisen 1997. Vid en sammankomst på Indonesiens konsulat i New York sade David Denoon, professor vid New Yorks universitet, att Indonesiens ekonomi växer både snabbt och stabilt.

– Indonesien är en nation på uppåtgående. Landet kommer att uppnå en god standard och framtiden är full av möjligheter, sade Warren Hochbaum från New York State Banking Department.

För första gången sedan
finanskrisen för tio år sedan hade Indonesiens ekonomi en tillväxt på 6,0 procent. Trots att den ekonomiska tillväxten var stark under 2008 års första kvartal förväntas den sakta ned under det resterande halvåret, för att sedan åter stiga följande år och uppnå runt 6,3 procent, enligt Muliaman Hadad från Bank of Indonesia.

Indonesien är efter Kina, Indien och USA världens mest tättbefolkade land. Landet är mycket rikt på naturtillgångar, speciellt kol, olja och gas.

Jämfört med osäkerheten i Malaysia och Thailands interna problem är Indonesien ett demokratiskt ankare med stora potentiella investeringsmöjligheter och har gjort en utmärkt övergång det här decenniet, menade Denoon.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/world/indonesia-on-the-rebound-1663.html