Indiska studenter sveptes bort av flodvåg
Banoth Shekar är far till B. Rambabu Naik, student. Sonen och hans kamrater skulle bara ta ett foto av gänget när vattnet plötsligt höjde sig och de drogs med. (Foto: Noah Seelam / AFP/Getty Images)


Mellan sju och halvåtta på söndagkvällen, lokal tid, sveptes 24 studenter från en högskola i Hyderabad bort av en plötslig flodvåg i Himachal Pradesh, rapporterar BBC.

Studenterna som var på väg till den populära turistorten Manali, lämnade bussen för att bli fotograferade vid flodkanten när vattnet plötsligt steg och de sveptes med av vattenmassorna.

En statstjänsteman sade att vågen var ett resultat av att en damm uppströms, i den stora floden Beas, plötsligt släppte ut vatten. Händelsen inträffade cirka 20 mil från delstatens huvudstad Shimla.

Enligt BBC:s reporter har en upprörd lokalbefolkning och turister blockerat den trafikerade vägen för att få veta varför det inte kom någon varning innan dammens vatten släpptes ut.

India Today skriver att en räddningsaktion har satts in för att leta nedströms efter de bortsvepta studenterna i mörkret, men vid halvelvatiden, lokal tid, hade ännu ingen hittats.