Indien testar missilsystem för tredje gången
Det indiska flygvapnets (IAF) helikoptrar flyger förbi Prithvi-missilen under paraden på flygvapnets dag på Hindons flygbas i Ghaziabad nära New Delhi. (Foto: Prakash Singh / AFP / Getty Images)


Indiens militär testade framgångsrikt sitt ballistiska missilförsvar för tredje gången på fredagen den 6 februari. Jaktplansmissilen, kallad luftförsvarsmissil Prithvi (PDA), förstörde en ballistisk missil på en höjd av 75 km.

Testet genomfördes på Wheeler Island som ligger i Bengaliska bukten. Först avfyrades en ballistisk missil som efterlikande en fiendemissil från ett fartyg som låg 100 km från kusten. PDA avfyrades sedan två minuter senare från Wheeler Island och förstörde den ballistiska missilen efter tre minuter på en höjd av 75 km. Hela testet utfördes på mindre än sex minuter.

Projektet har utvecklats av försvarsmaktens forsknings- och utvecklingsorganisation (DRDO) i Indien. De två tidigare tester var också framgångsrika: det första gjordes på en höjd av 45 km den 27 november 2006, det andra på 15 km:s höjd med hjälp av en avancerad luftförsvarsmissil den 6. december 2007. DRDO kommer att utföra mer komplexa tester i september och oktober.

Indien har planerat att sätta sitt ballistiska missilförsvar i drift före 2012. Det kommer att göra det bland de få länder, inklusive Ryssland, USA och Israel, som har utvecklat ballistiska missilförsvar.

 

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13507/