Ikea öppnade första varuhuset i New York
Ett nytt Ikeavaruhus i Red Hook i Brooklyn öppnade med massor av presenter och extraerbjudanden i onsdags. (Foto: Dai Bing/The Epoch Times)


Red Hook ligger på den södra sidan av Brooklyn i New York och har varit ett ganska lugnt område sedan den holländska kolonin etablerades här 1636. Ikea har nu öppnat sitt 35:e varuhus i USA. Detta är dock det första i New York och kommer utan tvekan att göra den här delen av staden till ett välbesökt område.

Epoch Times sitter med marknadschefen Joseph Roth bredvid en vattentaxi som parkerats i närheten. Han kommenterar att varuhuset i Brooklyn kommer att bli det första av sitt slag över hela världen. Ikea i San Francisco ligger också mot vattnet men inte direkt vid stranden, där ligger motorvägen emellan.

I öppningsceremonin den 18 juni medverkade Sara Gonzales från New Yorks stadsfullmäktige, svenska konsuln och Ikeas nordamerikanske chef, Pernille Lopez. Tre flaggor, den amerikanska, svenska och New Yorks hissades. Underhållningen startade för dem som köade redan klockan 06.00 på morgonen.

– Det här Ikeavaruhuset
ger upplevelsen av den unika familjevänliga känslan för kunderna i Brooklyn och New York. Vi tycker det är spännande att kunna ha många erbjudanden och det ska vara värt att köa för ett besök på Ikea i Brooklyn, vilket är unikt i sig, säger Mike Baker.

Under visningen av varuhusets strandpromenad ville inte Ikeas marknadschef, Joseph Roth, gärna skryta med förändringen etableringen medfört för Red Hook.

-Vi har planterat häckar och träd, för att den lokala befolkningen ska uppleva att den här platsen känns familjär.

Roth sade också att den enda
skillnaden är att den något skräpiga stranden har renoverats och blivit belyst. Från 10.00 på morgonen till 22.00 på kvällen kommer den här platsen att vara säkrare för lokalbefolkningen att ströva på, med ett tiotal nya stolar, bänkar och ljus som IKEA uppfört.

Det finns frågetecken om hur trafiken kring IKEA kommer att påverka Red Hook.
-Reaktionen (från lokalbefolkningen) har i stort varit positiv, säger Mike Baker i en NDTV intervju. Baker förväntar sig att hälften av kunderna kommer att åka med allmänna transportmedel. Under sommaren kommer den svenska möbelgiganten att betala för 17 uniformerade poliser från NYPD så att trafiken kommer att flyta bra.

Översatt och bearbetad från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-18/72017.html