Hundratals saknas efter jordskred i Sri Lanka
Sri Lanka-invånare tittar på en skadad byggnad vid området för ett jordskred. Skredet orsakades av kraftiga monsunregn i Koslanda den 29 oktober 2014. (Foto: S Kodikara /AFP /Getty Images)


Omkring 300 människor saknas och sexton personer har hittills hittats döda efter ett jordskred vid en teodling i Sri Lanka, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Jordskredet påverkade en sträcka av 3 kilometer där det fanns 7 rader med hus med cirka 10 hus i varje rad. Där fanns också 10 affärer och tre officiella residensbostäder, uppger Colombopage.com. Enligt BBC ska antalet hus som drabbats ha varit dubbels så många.

Myndigheterna varnar för att de kraftiga monsunregnen kommer att fortsätta, och att alla behöver vara alerta inför möjligheten av att fler jordskred och stenras kan komma att inträffa.

Sri Lankas president Mahinda Rajapaksa beordrade myndigheterna att omedelbart vidta de mått och steg som behövs för att rädda de människor som är fångade under skräpet som blev efter att husen drogs med i ett jordskred på onsdagens morgon.

Armen mobiliserade 500 soldater till räddningsaktionen och en räddningshelikopter sändes iväg.

Nu har regnet börjat igen och räddningsförsöken gör uppehåll, uppger den Sri lankesiska webtidningen.

Enligt ministern för katastrofer Mahinda Amaraweera hade invånarna redan 2005 fått rådet att flytta ifrån området, men de lyssnade inte på varningen.