Hund markerade i sökning efter döda


Ytterligare en specialtränad hund har markerat att det kan finnas en död person i Bysjön i Skåne.

Polisen återupptog i morse sökandet efter ett par från Båstadstrakten som misstänks ha mördats.

I går markerade en av polisens kriminalsökhundar, så kallade likhundar, en plats i Bysjön. När sökningarna återupptogs i dag markerade en annan hund på samma plats. Markeringen innebär att det kan finnas en död person där.

Enligt uppgift till TT är sjön cirka tre meter djup på detta ställe och botten är mycket dyig. Det går inte att se någonting från ytan.

Efter den andra hundmarkeringen inleds sökning med sonar just i det här partiet, rapporterar TT:s reporter på plats.

En speciell utrustning, en sonar, ska också sättas in i sökandet.

-Den gör det möjligt att söka igenom sjön så effektivt som möjligt och ger något som liknar ett foto av sjöns botten, säger Stefan Hultqvist, som är representant för företaget som tillhandahåller utrustningen.

Enligt Hultqvist är vissa partier i sjön mer intressanta än andra för sökning med sonarutrustningen. En första genomgång kan vara klar vid lunchtid, sedan görs kanske fler undersökningar under eftermiddagen.

Om det anses befogat finns dykare från Kustbevakningen beredda att gå ner i vattnet.

Paret från trakten av Hovs hallar på västligaste Hallandsåsen försvann från sitt hem i januari. En 21-årig man sitter häktad misstänkt för människorov, men polisen tror att han även kan ha mördat paret.

Bysjön ligger strax norr om Veberöd mellan Lund och Sjöbo. Det finns uppgifter om att 21-åringen, som är van fritidsfiskare, ska ha befunnit sig i de här trakterna vid tiden för parets försvinnande.