Hon vill rädda sin pappa ur kinesiskt fängelse
Xiaodan Wang tänker samla in 10 000 namn för att få sin pappa, som är olagligt fängslad i Kina, frigiven. (Foto: Shaoshao Chen/Epoch Times)


Xiaodan Wangs pappa Zhiwen Wang fick 16 års fängelse den ödesdigra dag då regimen i Kina plötsligt beslöt sig för att olagligt förbjuda kultiveringsmetoden Falun Gong. Det var den 20 juli 1999. Nu samlar hon 10 000 namn för att hjälpa honom ur fängelset.

Ytterst lite information om hans tillstånd har nått henne sedan dess.

– Jag har bara fått några få brev sedan han arresterades, säger Xiaodan som även kallas för Danielle.

Hon utstrålar en smittande glädje trots svårigheterna och jag uppfattar det som att hon arbetar väldigt hårt på olika sätt med att hjälpa honom ur fängelset och att hon därför har en eldsjäls glöd i sitt sätt att vara. Dagen jag möter henne är hon på väg till en parad i New York för mänskliga rättigheter i Kina.

– Jag vet att han har torterats i fängelset, de försöker tvinga honom att ge upp sin tro på att Falun Gong är någonting bra men han accepterat det inte. Jag vill rädda min pappa så att han kan komma till mig i Amerika där han kan leva i säkerhet.

Hon berättar att hon växte upp ensam med sin pappa då föräldrarna skiljde sig när hon var liten. Hon upplevde sin barndom som mycket glädjerik.

– Det fanns alltid mycket folk hemma hos oss, jag älskade det. Alla Falun Gong-utövare är alltid väldigt snälla och vänliga människor.

Vill du hjälpa Xiaodan Wang i sitt arbete för att hjälpa sin pappa ur det kommunistiska fängelset finns det en petition på nätet där du kan stödja med ditt namn. www.freemydad.org

– Då kan han fritt få tro på vad han vill och jag kan få träffa min älskade far igen, säger Xiaodan