Hon tänker samla en miljon namn före OS
Tatiana A. Kostanian ser det som sitt uppdrag att stoppa organstölderna i Kina. (Foto: The Epoch Times)


– Jag vädjar till studenter och civila över hela världen att stödja oss, säger Tatiana A. Kostanian, en handikappad kvinna från San Francisco som ser det som sitt personliga uppdrag att få stopp på organstölderna i Kina.

Kostanian är 65 år och sitter i rullstol. Hon har hittills tillbringat mycket av sin tid med att besöka läkare och olika handikappinstanser. Numera har hon emellertid tagit på sig uppdraget att hjälpa till att rädda de mängder av människor som står inför risken att ofrivilligt bli av med sina organ i Kina. Enligt den kanadensiske människorättsadvokaten David Matas oberoende utredning har transplantationsturismen, vilken bygger på ett system med Falun Gong-utövare som levande organbanker, blivit en miljardindustri i Kina.

För 35 år sedan började Kostanian sitt arbete med en stödgrupp för överlevande efter våldsamt trauma. Efter att ha ställts inför mängder av utmaningar såsom att inte bli hörd eller inkluderad, började Kostanian slutligen arbeta med frågan om universella mänskliga rättigheter.

Kostanians släkt har upplevt flera olika katastrofer, såsom det armeniska folkmordet, det ukrainska folkmordet och judeförföljelsen.

– Vår familj har upplevt kommunistiskt tyranni, svek, förräderi och tortyr. Jag har ställts inför extrema situationer såsom våldtäkt, tortyr och svält samt misshandel från barndom till vuxen ålder, av en far som torterades av kommunisterna i Ryssland, minns Kostanian.

Efter att ha varit med vid Fackelstafetten för mänskliga rättigheter i San Francisco tidigt i april, kom hon snart på idén med samlandet av en miljon signaturer i formen av en internet-petition.

”Det jag vill göra är att samla signaturer från hela världen från både handikappade personer såväl som vänner och familj, för att stoppa de extrema missförhållandena, tortyren och dödandet som det kinesiska kommunistpartiet utför, såväl som att få stopp på försäljningen och stölderna av organ och vävnader från Falun Gong och andra fångar som spärrats in i det kinesiska kommunistpartiets Gulag-fängelser och slavarbetsläger”, skrev hon den 13 april.

Den första maj startade Kostanian sin egen petitions-hemsida. ”Ja, jag är handikappad, men jag kan inte sitta och vänta på att dö utan att ha gjort någonting meningsfullt. Jag tror att det är dags för oss att kliva fram och visa världen vad vi känner, och tänka på dessa brott mot mänskligheten, som individer och som handikappade”, skrev hon.

Kostanian dök upp i sin rullstol på Union Square igen den 10 maj för att samla in signaturerna. Hon berättar hur folk som gått förbi bordet blivit chockerade över att få se bilden på en kvinna med fruktansvärda brännmärken efter elektriska chocker och hur de började ställa frågor, men hur de sedan plötsligt vände sig och sade: ”Detta har ingenting att göra med mig”.


Tatiana A. Kostanian samlar namn på Union Square i San Franciscos centrum. (Foto: Perple Lu/The Epoch Times)

Tatiana A. Kostanian samlar namn på Union Square i San Franciscos centrum. (Foto: Perple Lu/The Epoch Times)

– Det var då som det istället var jag som blev chockad. Jag kunde inte riktigt tro att någon människa kan gå iväg och neka en enkel signatur som skulle kunna vara nyckeln till att få slut på folkmordet i Kina, sade hon.

Men en del personer har också varit mycket snabba med att lämna sina signaturer.

– Organ från de fattiga för ge till de rika. Hemskt! tyckte Sherri O’Connor från Kanada som skrev på och kommenterade Kostanians hemsida den 15 maj.

Isabella Hillmayr från Grekland skrev: ”Era tankar och ert sinne är fria, medan era kroppar är fängslade – min själ är med er”.

Med endast tre månader kvar och knappt 200 signaturer hittills, är Kostanian inte avskräckt.

”Jag kommer inte att luta mig tillbaka… och låta mina systrars och bröders röster… som gav upp det ultimata, sina liv och sina organ och vävnader och säga att vi inte kan samla en miljon eller fler signaturer”, skrev hon den 10 maj.

Tatiana Kostanians petition finns på: http://www.thepetitionsite.com/petition/928204536

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-19/70815.html