Holiday Wonders: “Upplyftande, dynamiskt och mycket välgjort”
Halle, Jennifer Hewitt och Carlie (Foto: Paulene Jasurek/The Epoch Times)


NTDTV:s Holiday Wonders avslutade sin föreställningsserie på Mahaffey Theater i S:t Petersburg i Florida med ytterligare en underhållande och upplysande föreställning. Besökarna förundrades över alla olika danser, från eleganta till akrobatiska, de färgglada dräkterna, samt det kulturella budskapet som finns förs fram i varje akt.

Jenniffer Hewitt och hennes man, båda advokater i S:t Petersburg, hade tagit med sig sina adopterade kinesiska döttrar, Halle, 6,5 år, och Carlie, 4,5 år, för att se föreställningen.

– Det var underbart, det var hisnande… Kinas kultur beskrevs på ett vackert sätt. Just nu funderar jag på hur jag ska kunna komma till New York för att se New Year´s Spectacular, sade Jenniffer Hewitt.

Kam och Cindy Duggall, som kommer från Ontario i Kanada och var här på semester, hade med sig sin sonen Garet och dottern Deandre för att se föreställningen. Kam tyckte föreställningen var ”upplysande”. Det var första gången han stötte på den kinesiska kulturen. Cindy tyckte mest om de kulturella och historiska aspekterna i programmet.

Garet tyckte om de mäktiga trummorna från Tangperioden. Han gillade ”att lära sig hur de lever i Kina och vilka skillnader det finns gentemot oss”. Deandre var imponerad av de akrobatiska danserna. Hon tycker om gymnastik och skulle vilja kunna utföra vissa av de rörelser som dansarna gjorde.

Cindy sade att bakgrunden var bra förklarad i programmet, så att hon kunde förstå meningen bakom varje historia. Kam menade att översättningen på scenen, som användes vid sångnumren, också hjälpte till.

– Det gav oss lite perspektiv på vad de (dansarna) gjorde och betydelsen bakom rörelserna.

Dr. Victor Songbandith, physician from St. Petersburg, found out about the show when his wife picked up a flyer at a local business.

Victor Songbandith, läkare från S:t Petersburg, fick kännedom om föreställningen när hans fru tog en broschyr i en lokal affär.

– När man ser den här föreställningen måste man verkligen själv titta noggrant och analysera budskapet. Det är därför jag älskar den här föreställningen, förklarade han.

– Jag älskar dramat, särskilt ’The Loyalty of Yue Fei’ eftersom det är väldigt upplyftande, mycket dynamiskt och underbart gjort. Jag gillade också ’Mongolian Bowl Dance’, som visar ett antal etniska grupper i Kina.

”Den mest emotionella dansen var den om Falun Gong (”The Power of Awareness”). Jag tyckte den var ledsam, men den har ett underbart slut.”

Julian Weglarz är redaktör på en militärtidning. Han kom med sin fru Janet och vännerna Manuel och Alicia Trinidad.

– Jag flög till Chicago och satt bredvid en dam som gav mig en broschyr och berättade allt om föreställningen. Jag ville bara gå och se den.

När han ombads välja en favorit så kunde han inte det.

– Hela programmet var underbart. Dräkterna är väldigt vackra. Jag lärde mig en hel del om historien också, berättade Julian.

Jason och Julie Richarme körde från Clearwater i Florida för att se föreställningen. Julie beskrev föreställningen som ”mycket elegant, mycket vacker, mycket rörande…”. Julie sade att budskapet i sångerna och danserna tydligt framgick, delvis på grund av värdarnas förklaringar mellan akterna.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-12-31/63462.html


Familjen Dugall, Deandre, Garet, Cindy och Kam (Foto: James Fish/The Epoch Times)

Familjen Dugall, Deandre, Garet, Cindy och Kam (Foto: James Fish/The Epoch Times)


Victor Songbandith (Foto: Paulene Jasurek/The Epoch Times)

Victor Songbandith (Foto: Paulene Jasurek/The Epoch Times)


Manuel och Alicia Trinidad, Janet och Julian Weglarz (Foto: Paulene Jasurek/The Epoch Times)

Manuel och Alicia Trinidad, Janet och Julian Weglarz (Foto: Paulene Jasurek/The Epoch Times)


Jason och Julie Richarme (Foto: James Fish/The Epoch Times)

Jason och Julie Richarme (Foto: James Fish/The Epoch Times)