”Holiday Wonders” gick hem hos New Yorkborna
Efter att ha sett showen sade Liza Teplovodskaia från New York: ”Det är underbart att lära känna andra kulturer på detta sätt.” (Foton: Dayin Chen/The Epoch Times)


För en del New Yorkbor inkluderade årets julfirande en ny helgtradition – att gå och titta på Holiday Wonders på Beacon Theatre. Holiday Wonders är en unik kinesisk show i traditionell anda med element från kinesisk klassisk dans, sång och en liveorkester.

New Yorkborna uppskattade att titta på de olika kinesiska dynastierna och etniska traditionerna som återupplivas på scenen.

– Showen var fantastisk. Jag gillade framförallt sångerskan Bai Xue. Fastän hon sjöng på kinesiska var hon så uttrycksfull, så man behöver inte förstå varje ord. Jag tyckte också om den kinesiska klassiska dansen i ”Lady of the Moon” – den var mycket graciös. Det är första gången som jag har sett något liknande. Jag missade förra årets show, så den här gången var jag på det klara med att jag ville försäkra mig om att inte missa den igen, sade mjukvaruingenjören Partha.

– Det var en utmärkt show, gripande, den har ett enormt utbildningsvärde. Danserna, sångerna, trummorna – jag tyckte om allt detta och jag hörde erhu [tvåsträngat kinesiskt instrument] för första gången. Jag tittade på det mycket nära. Jag har tidigare sett kinesiska konstutställningar, men jag ville se allt live. Kinesisk kultur är unikt; den har inte bara hundratals år av traditioner utan tusentals. Jag rekommenderar alla att titta på denna show, sade Maciej Gruszczynski från Brooklyn.


”Showen var fantastisk. Det är första gången som jag har sett något liknande. Jag missade förra årets show, så den här gången var jag på det klara med att jag ville försäkra mig om att inte missa den igen”, sade Partha, en dataprogrammerare från New York.

”Showen var fantastisk. Det är första gången som jag har sett något liknande. Jag missade förra årets show, så den här gången var jag på det klara med att jag ville försäkra mig om att inte missa den igen”, sade Partha, en dataprogrammerare från New York.

– Jag lärde mig kinesisk kultur. Jag älskade den som hade frid och lycka [skrivet med kinesiska tecken], och min son David älskade allt; danserna och den upplyftande andligheten. Det är förvånande hur berättelser från kinesisk kultur kan återupplivas på scen, sade Harriet Cohen från Long Beach, L.I.

– Det multietniska fokuset i återskapandet av deras kinesiska arv är fascinerande. De försöker verkligen att komma ifrån den kommunistiska regimen [som för närvarande styr Kina], sade Osami Yehera, dansare och koreograf från New York.

-Jag tyckte bäst om ”Qing Elegance”-dansen – den var otrolig. Dräkterna är mycket kreativa, framför allt den i ”Water Sleeves”-dansen. Musiken och dansen i showen är verkligen mycket autentiskt. Det är underbart att lära sig om andra kulturer på detta sätt, sade Liza Teplovodskaia från New York.

– Min mamma köpte biljetter åt hela familjen, 16 stycken, och det hela var ett sant nöje för oss alla. Showen var mycket färgrik, väldigt vacker, väldigt annorlunda. Dräkterna var vackra – jag tyckte om det. Trumslagarna var otroliga, sade Michael som var på besök i New York från Israel.

Roland Rodriguez från Tampa i Florida fick vetskap om showen genom en broschyr han fick i handen på Times Square:

– Dräkterna var storartade, det var fantastiskt som dansarna rörde sig på scenen. Hela min familj älskade showen, den var fenomenal. Jag rekommenderar definitivt andra att gå och titta på detta.

– Dräkterna var extremt väldesignade och mycket färgstarka. Jag tyckte speciellt om tenorerna och harpan. Trumspelandet var exceptionellt välgjort och välkoreograferat. Stycken bringade samman mycket skönhet och elegans, sade Sabrina från New York.

– Jag ville göra någonting nytt under helgen… detta är faktiskt andra gången jag ser showen… och jag tyckte om den båda gångerna. Jag tyckte mycket om dräkterna och musiken, sade Wassim Haphem från New Jersey.

– Jag tyckte om det. Det var en gåva från min pojkvän… Jag tyckte det var en fantastisk erfarenhet, sade Nancy Butler från New York.

– Jag tyckte mycket om det. I själva verket såg jag showen förra året… vi bestämde oss för att göra något annorlunda under julhelgen. Jag antar att det är lite annorlunda eftersom det är kinesisk kultur, sade Larisa Chaadaev från New York.

Tilläggsrapportering av Ghattas, Frank Yu, Amir Talai, and Dana Cheng

Översatt från engelsk” target=”_blank”>originalartikel