Höga förväntningar på Spielbergs Super 8


Super 8 heter filmen som troligen blir 2011 års stora science-fiction-äventyr. 10 juni har den premiär i USA och 29 juli i Sverige. Steven Spielberg agerar producent och JJ Adams har skrivit manus och sköter regin. 

J.J Adams har tidigare regisserat och skrivit avsnitt till ”Lost” och manus för ”Mission Impossible 3”, med Tom Cruise i huvudrollen.

Super 8 handlar om några kompisar i en liten stad i Ohio, som får bevittna en stor tågolycka när de spelar in en film med sin super 8 kamera. De inser snart att olyckan inte var en olycka.

Strax efteråt sker ovanliga försvinnanden och oförklarliga saker börjar hända i staden. Den lokala polischefen försöker dölja – den hemska – sanningen.

I rollerna får vi se Elle Fanning som tidigare varit med i ” Benjamin Buttons otroliga liv” 2008 och senast Sofia Coppolas ”Somewhere” 2010. Dessutom syns Kyle Chandler, som för den svenska publiken nog mest är känd för sin roll i ”King Kong” samt Amanda Michalka som spelade i ”The Lovely Bones 2009”.

Innan den första filmtrailern kom ut var förväntningarna högt uppskruvade – och de verkar infrias. På Twitters videokanal hade trailern fått nästan fyra miljoner träffar på fem dagar.

I trailern ges ingen förklaring till de oförklarliga händelserna. På webbsidan http://www.super8news.com kan man ta del av olika rykten och teorier. Bland annat har man klippt ur delar från trailern, som innehåller tecken/bokstäver som kanske skapar ledtrådar till filmens utveckling.