Himmelskt inslag i julhandeln


Under den andra adventshelgen bjöds Linköpingsborna på ett lite annorlunda inslag i julhandeln. Detta inför Divine Performing Arts föreställning med traditionell kinesisk kultur.

Under sin världsturné 2009 gör Divine Performing Arts (DPA) tre framträdanden i Linköping den 20-21 mars. Arrangören Svenska föreningen för Falun Dafa ville redan nu uppmärksamma människor i regionen på denna kulturhändelse.

Därför samlades ett 20-tal intresserade från föreningen till en informationsaktivitet under helgen 6-7 december. I fokus var några ”himmelska damer”, vackert klädda med inspiration från Tangdynastins epok.

Centrum för lördagsaktiviteten var Filbytergallerian i centrala Linköping. Inne i gallerian visades dessutom en promotionsvideo på storbilds-tv och en nytryckt folder togs emot av många intresserade. Filbytergallerian lottade ut två biljetter bland sina kunder.

Även på Stora torget utanför gallerian väcktes intresset från ett tält med informationsmaterial. Sponsor med utlåning av tältet var TMM Studio, två gasolvärmare tillhandahölls av närbelägna Restaurang Magnolia och Restaurang Olympia stod för storbilds-tv.

Aktiviteten för att uppmärksamma DPA: s kommande show fortsatte på söndagen – dels på Stora Torget och dels med information till besökare på den populära Julmarknaden i Gamla Linköping.

– Många mötte oss med ett igenkännande. Vi får ett gott gensvar från människor som verkar pigga och intresserade mitt i alla julbestyr, säger Ilias Kotsambouikidis, en av de lokala initiativtagarna.

Det blir andra gången som en ensemble från Divine Performing Arts besöker Linköping. Premiären år 2008 fick en bred och positiv uppmärksamhet. Till föreställningarna 2009 kommer en stor ensemble med ett nytt program inom klassisk kinesisk dans och musik. Även Stockholm gästas 18 mars.

Mer information finns på www.divineperformingarts.org och www.divineshows.se.