Hemligt kinesiskt koncentrationsläger avslöjat
Före detta kinesisk journalist avslöjade ett hemligt koncentrationsläger i nordöstra Kina där Falun Gong-utövare dödas för sina organ. (Foto: The Epoch Times)


En kinesisk journalist som tidigare arbetat för en utländsk TV-station, berättade för Epoch Times i USA och andra medier att ett koncentrationsläger i nordöstra Kina används för att förfölja Falun Gong-utövare. Han avslöjade vidare att de utövare som sitter inspärrade i lägret till slut dödas varefter deras organ plockas ut och säljs.

Koncentrationslägret heter Sujiatun fångläger och ligger enligt journalisten i Shenyang City, Liaoningprovinsen, i nordöstra Kina. I närheten ligger tvångsarbetslägret Masanjia, känt för sina brutala tortyrmetoder.

Sujiatun skiljer sig från andra arbetsläger, såsom det beryktade Masanjia. Det är totalt avskilt från omvärlden. Efter att ha haft uppsikt över lägret i två dagar hade journalisten inte sett en enda person eller bil passera lägerporten i någondera riktningen.
Vidare uppgav han att över 6 000 Falun Gong-utövare sitter fängslade i lägret och att de som dör därinne får sina organ bortplockade för försäljning.

– Till sist dödas Falun Gong-utövarna för sina organ, som därefter sänds till olika medicinska inrättningar. Idag är organhandeln mycket lönande i Kina. Det är ingen som undersöker det här, och till och med läkarna är inblandade i handeln. De får inte tillräckligt med kroppar genom avrättningarna, och för den här handeln finns det inga mer lättillgängliga kroppar än utövarnas, sade han till webbplatsen Clearwisdom.net.

Journalisten sade att det finns mycket lite information om Sujiatunlägret på grund av att få människor kommit ut därifrån, olikt de andra lägren, där tillräckligt många fört med sig information när de kommit ut därifrån. Han sade också att de flesta Falun Gong-utövare i de närliggande lägren såsom Masanjia har förflyttats till det hemliga Sujiatunlägret.

Enligt Clearwisdom har minst 2 840 Falun Gong-utövare dödats på olika sätt genom kommunistpartiets förföljelse. Bara i Liaoningprovinsen har 341 dödats, medan dödsfallen i nordöstra Kina är ännu fler.
Organhandeln är en lukrativ affär i det kommunistiska Kina. Det finns många rapporter om att kinesiska myndigheter avlägsnar organ från avrättade fångar.