Hemligt dokument avslöjar kommunistregimens "kulturkrig"
KKP:s hemligstämplade dokument som instruerar om störning av NTDTV:s nyårsgala. (Foto: Epoch Times)grupper


Epoch Times har kommit över ett hemligt dokument från Kinas statliga administration för radio, film och TV där det slås fast att NTDTV:s nyårsgala ska ”förstöras”.

New Tang Dynasty TV:s nyårsgala har växt från starten 2004 i fem amerikanska städer, till att idag besöka 28 städer över hela världen. Ungefär 200000 biljetter förväntas säljas till den pågående turnén. Ända sedan starten 2004 har man misstänkt att kommunistregimen på olika sätt motarbetat den.

I dokumentet, som är från december 2003, alltså precis före de första NTDTV-galorna och adresserat till alla TV- och sändningsbyråer i landet, står bland annat att läsa att sändningarna från galan är ämnade att ”utöka Falun Gongs internationella genomslag” och ”störa sändningen av CCTVs vårfestivalshow”. Sedan följer ordern:

”Gällande de ovan nämnda aktiviteterna så har centralregeringen beordrat att de ska förstöras, med alla till buds stående medel. Om situationen är sådan att de inte kan förstöras måste vi begränsa dem och minimera deras påverkan, så de inte stör vår vårfestivalshow.”


Beijing Overseas Chinese Art Group skickade flera artistgrupper för att uppträda i Chicago i samband med att NTDTV satt upp sin föreställning där, trots att staden har en relativt begränsad kinesisk befolkning. (Foto: Epoch Times)

Beijing Overseas Chinese Art Group skickade flera artistgrupper för att uppträda i Chicago i samband med att NTDTV satt upp sin föreställning där, trots att staden har en relativt begränsad kinesisk befolkning. (Foto: Epoch Times)

Alla uppmanas att vara på sin vakt och man förbjuds delta i interjuer gällande showen, titta på utsändningar av den eller ”besläktade” program. Propagandan utomlands ska även ”intensifieras”.

Epoch Times har tidigare rapporterat om hur kommunistregimen idag använder sig av den traditionella kinesiska kultur man själva försökte utplåna på 60-talet för att försöka tjusa världssamfundet. Det är en ”mjuk” strategi som kompletterar de ”hårda” ekonomiska, politiska och militära bitarna. NTDTV-galornas framgångar har uppenbart varit en nagel i ögat på regimen i Peking, och troligtvis har det nu avslöjade dokumentet även gått ut till ambassader och konsulat eftersom även de aktivt motarbetat och på olika sätt försökt sabotera galorna.

Det finns flera exempel på hur regimen gått ut hårt för att vinna detta märkliga ”kulturkrig”, framför allt i USA. Till exempel skickade man i år tre olika artistgrupper inom tre månader till Chicago, där de sista nordamerikanska föreställningarna av NTDTV-galan hölls, under den aktuella perioden, varav en skulle hållits på samma dag som NTDTV-galan, men fick ställas in då artisterna inte fick några visum. Sammanlagt hölls hela sex kinesiska nyårsshower under nyårsperioden, trots att Chicago har en förhållandevis liten kinesisk befolkning.

China Star Media Corporation, som är kända för sina nära kopplingar till kommunistregimen, skriver på sin hemsida om hur deras First World Peace New Year’s Gala ”effektivt hindrat” NTDTV:s gala. Dessutom har man nu startat en engelskspråkig TV-kanal, China Star English Channel för att ”proaktivt ta sig an uppgifterna beträffande pro-kinesisk propaganda”.

Det kinesiska konsulatet i Chicago tog även direkt kontakt med sponsorer för NTDTV-galan och avrådde dem från att stödja galan.

Läs originalartikeln” target=”_blank”>engelska versionen av Arom Lamm.