Hälsovårdsföretagare älskade de snöklädda bergen
Ammi Mattson och Beata Uggla tyckte att den tibetanska dansen var fantastisk. (foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)


Inte bara Stockholmare hade hittat till Djurgården då Shen Yun Peforming Arts framförde en bejublad eftermiddagsföreställning på Cirkus i ett soligt Stockholm. I publiken satt gäster även från andra sidan landet.

Ammi Bengtsson, som driver ett hälso- och friskvårdsföretag, hade tillsammans med kollegan Beata Uggla tagit tåget från västkusten för att få uppleva den genuina kinesiska kulturen.

Det var den New York-baserade artistgruppens första uppträdande i Sverige under världsturnén 2009. Efter föreställningens första halva hade publiken fått ta del av nummer som ”Drakkällornas trumslagare”, ”Yifolkets dans” och legenden om ”Apkungens triumf”.

Kollegorna var rörande överens om att den tibetanska dansen, ”De snötäckta bergens dans”, var det allra finaste hittills. Beata hänfördes av den energi som dansen utstrålade och Ammi sade:

– Jag älskar de här snöklädda höga bergen och jag tyckte det var fantastiskt vackra dräkter, det här vita och bruna, helt fantastiskt!

De snötäckta bergens dans utförs av manliga dansare iförda traditionella tibetanska dräkter med långa ärmar, framför en storslagen vy över snötäckta berg i Tibet. Bakgrundsprojektionerna i Shen Yuns föreställningar är unika i sitt slag, med dataanimeringar som bildar en enhet med dans och musik.

Utöver de runt 60 dansarna närvarar även en orkester med omkring 40 musiker, i vilken man har blandat västerländska instrument med traditionella kinesiska instrument.

Underbart, fantastiskt och storslaget var det som låg Beata närmast till hands då hon beskrev sin upplevelse.

– Alla färger! Musiken! Trummorna!

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts stolta sponsor. Härnäst på Shen Yuns turnéplan står Linköping, Konsert & Kongress, 20-21 mars. För information, gå in på www.shenyunperformingarts.org