Hälsningar till Divine Performing Arts shower i Århus
Charles Liu, representant för Taiwan, har skickat en hälsning till Divine Performing Arts föreställning i Århus. (Foto: Epoch Times)


Konst som ett sätt att uttrycka sin identitet ger en värdefull och bättre förståelse för kulturer och civilisationer, menar Hans-Gert Pöttering, Europaparlamentariker. Han är en bland flera som öppet skickat hälsningar i Shen Yun – Divine Performing Arts programbok.

Divine Performing Arts Company, DPA, har två föreställningar i Musikhuset i Århus, Danmark. Flera politiker såväl som representanter för Taiwan har skickat hälsningar till det New York-baserade företaget. En av dem är från Per Clausen, medlem i det danska parlamentet. Han skriver att han är mycket glad att den kinesiska ambassaden inte lyckades stoppa DPA från att framträda i Danmark.

– Det är mycket viktigt att vi danskar inte bara exponeras för den del av den kinesiska kulturen som kontrolleras av staten och partiets system. Jag gratulerar er att ni har hittat en lokal för showen i Danmark.

I showen är det hundra personer, mestadels kineser från USA, som visar upp den sanna kulturen. Det är dansare, musiker och solosångare.

Charles Liu, representant för Taiwan genom Taipei Representative Office i Danmark, skriver att han blir uppmuntrad av att DPA hänger sig åt att bevara och marknadsföra det kinesiska kulturarvet och dess karaktärer genom musik, dans och sång. Detta utan motivering utifrån politik.

– Gruppens medlemmar uppträder inte bara som artister på scen utan är även som kulturambassadörer i den globala sfären. Genom att se denna föreställning kommer publiken säkert få andlig insikt och utveckla en bättre förståelse för kinesisk kultur.

DPA öppnar upp ett fönster för den traditionella kinesiska kulturen med sin 5000-åriga historia. Det är en kultur som är rotad i konfusianismen, buddismen och daoismen, vilkas värdegrunder är de motsatta mot det kinesiska kommunistpartiet.

Marc Perera Christensen kandiderar till borgmästare i Århus. Han tycker att det är en stor och viktig sak att få uppleva det sanna Kina och är glad att DPA uppträder på Musikhuset i Århus.

– Jag hoppas att showen kommer att bidra till förståelsen av den storslagna kultur som kommunistpartiet har förtryckt så ohyggligt.

Epoch Times är stolta sponsorer till Divine Performing Arts internationella turné.
För mer information www.divineshows.se