Hajattack vid Kaliforniens kust
Micah Flanaburg beskriver hajattacken som han kom oskadd ifrån utanför Kaliforniens Pacifica State Beach på tisdagen 25 juni, 2013. (Bild: Skärmdump/ABC 7)


Micah Flanaburg var ute och fiskade med sin svärfar i närheten av Pacifica State Beach utanför staden Pasifica, söder om San Fransisco i Kalifornien, på tisdagen när en vithaj tog tag i hans kajak, lyfte upp och skakade den.

”Det läskigaste var när den släppte taget, för den simmade tillbaka och runt kajaken, jag trodde att den skulle hugga precis där mina ben var”, sade Flanaburg till KPIX 5. Hajen försvann sedan utan att skada honom eller hans svärfar Ross Webber

De kunde skratta åt det efteråt och Webber berättade för ABC 7 att hans svärson bemästrade situationen som en rodeoryttare som red på en tjur. Attacken varade i cirka tio sekunder men kändes mycket längre. Både paddel, fiskespö och en flaska flög ur kajaken när hajen skakade den, sade Flanaburg.

Hajattacker är ytterst sällsynta i området. Myndigheter har satt upp varningsskyltar efter attacken men det hindrade inte surfarna från att ge sig ut.

Översatt från engelska.