Grundaren av Falun Dafa talade inför 8000 personer i New York
Li Hongzhi, grundaren av Falun Dafa, talade den 19 maj 2013 på utbyteskonferensen i New York. Han talade om vad det innebär att vara en Falun Dafa-utövare och hur utövare kan förbättra sig själva och gå framåt i sin kultivering. (Foto: Dai Bing /Epoch Times)


Fler än 8 000 utövare av den kinesiska andliga disciplinen Falun Dafa deltog vid 2013-års konferens för erfarenhetsutbyte den 19 maj i New York med omnejd.

Falun Dafa, också känd som Falun Gong, består av fysiska övningar och en moralisk grund i utövandet av sanning, godhet och tolerans.

Grundaren av Falun Dafa, Li Hongzhi, talade under morgonen på konferensen om vad det innebär att vara en Falun Dafa-utövare och hur utövare kan förbättra sig själva och gå framåt i sin kultivering (förädling av kropp och själ).

Deltagare kom från länder över hela världen, bland annat från Kina där Falun Dafa har brutalt förföljts av den kinesiska regimen sedan 1999.

Li Zhenxiong, 48 år och överste till yrket, tog flyget från Taiwan för att delta på konferensen. Konferenser för erfarenhetsutbyte är värdefulla, sade han, eftersom de ger utövare av Falun Dafa en chans att se hur andra upprätthåller Falun Dafas värden när de möter prövningar.

Utövare av Falun Dafa lär sig att titta inåt när de möter svårigheter och tänka på andra före sig själv.

– Sanning, godhet och tålamod är mycket användbara principer för samhället. När man ser att många människor kultiverar, känner man att det är mycket bra för samhället, sade han via en kinesisk tolk.

Många utövare säger att Falun Dafa hjälper dem att förbättra olika aspekter av deras liv, från minskad stress och hälsoeffekter till ett mer harmoniskt hemliv.

Martin Czertok, 42, tog flyget från Argentina där han äger ett vandrarhem, för att delta i konferensen.

– Eftersom jag har utövat Falun Gong, har jag under åren kommit att förstå meningen med livet. Att utöva Falun Gong handlar om att bli en bättre människa, sade han.

Han sade att utövandet hjälpte honom att förstå att ”allt du gör i ditt liv är mycket viktigt eftersom allt har en konsekvens. Det är viktigt för folk att titta inåt och se vilka tillkortakommanden de har”.

Czertok sade att värdet i att se inåt är knutet till det värde han ser i konferenserna.

– Alla har sin egen erfarenhet. Genom att lära av andra människor, hur de går igenom vissa situationer, kan du uppfatta en synvinkel som du kanske inte skulle ha sett själv, sade han.

Under eftermiddagen av konferensen intog flera Falun Dafa-utövare talarstolen för att läsa sina erfarenhetsberättelser. De berättade alla om prövningar som de stött på och hur de inte bara övervann dem utan använde också svårigheterna för att bli bättre människor.

Janette Marks, 68, som arbetar på en kundservice på Rhode Island sade att hon ofta inspireras av andra Falun Dafa-utövares berättelser.

­- Dessa personer är så osjälviska, sade hon.

Översatt från engelska.


Fler än 8 000 utövare av den kinesiska andliga metoden Falun Dafa deltog vid årets konferens för erfarenhetsutbyte den 19 maj i New York med omnejd. (Foto: Dai Bing / Epoch Times)

Fler än 8 000 utövare av den kinesiska andliga metoden Falun Dafa deltog vid årets konferens för erfarenhetsutbyte den 19 maj i New York med omnejd. (Foto: Dai Bing / Epoch Times)