Grön guide i mobilen


Nu kan du leva grönare med Naturskyddsföreningens app som finns till iPhone och Android, ladda ner gratis från App-store eller Android-market.

Med Grön guide i mobilen har du tillgång till hundratals experttips som kan vägleda till ett grönare liv. 

– Vi har kokat ner våra smartaste och enklaste tips till ett behändigt fickformat, säger Svante Axelsson, Naturskyddsföreningens generalsekreterare.

I apparna finns Fiskväljaren, Fruktväljaren, Grönsaksväljaren och Återvinnaren som är till hjälp i butiken och gör det lättare att hantera sopor som kan vara lite knepiga att ha koll på.

Naturskyddsföreningen vill att så många som möjligt ska kunna använda deras tips för att leva grönare och kunna påverka utbudet i affärerna genom medvetna val. Iphone-appen blev väl mottagen med över 10 000 nedladdningar under första veckan.

Svante Andersson tycker att det känns bra att nu kunna nå ut till alla som har en android-mobil också.

Och har du inte iPhone eller en android kan du snart få Grön guide tips på m.naturskyddsföreningen.se, på deras wap-sida som kan nås för alla mobiltelefoner med surf.

I Grön guide finns det också råd om barnprodukter, klimatsmart mat, hur du kör bil bensinsnålare och kan minska energiåtgången hemma. Hitta dessutom närmaste butik som säljer snygga eko- och reko kläder.