Gravida Liu Xinwen tvingades till abort med våld
Liu Xinwen, en kinesisk mamma, torkar sina tårar på bilden efter att ha berättat för Sky News att hon tvingades göra abort förra fredagen. (Foto: Skärmdump/Sky)


Liu Xinwen, en gravid kinesisk kvinna, släpades ut ur sitt hem och tvingades med våld till att abortera sitt ofödda barn eftersom hon bröt mot det Kinesiska kommunistpartiets ettbarnspolitik.

33-åriga Liu skulle ha fött inom tre månader, sade hon i en exklusiv intervju med Sky News. Men förra fredagen tvingade sig tjänstemän från Shandongprovinsens familjeplaneringskommission in i familjens hem, där Liu bor med sin make Zhou Guoqiang, och förde bort henne.

Paret sade att tjänstemännen slog in deras dörr klockan fyra på morgonen och drog upp Liu ur sängen. Zhou berättade att han hölls fast medan de förde bort hans fru.

Hon togs till Fangzidistriktets folksjukhus i staden Weifang och injicerades med ett ämne som sätter igång en abort. Barnet hon bar på, en pojke, dog, och hon födde fram honom nästa dag.

”De har ingen mänsklighet. De är inte människor.” sade Liu om de två tjänstemännen som tvingade henne till aborten. ”De måste ju också ha barn och föräldrar. Men de saknar helt samvete. Det är så här Kina är idag.”

Sky News postade en bild på Liu på sjukhuset. Bredvid henne stod en hink, som det döda barnet låg i.

”Jag fick inte se honom. Det hade känts ännu värre om jag hade fått se honom”, sade hon. ”Jag är så ledsen, mitt barn. Det var inte meningen att vi skulle vara tillsammans. Vila i himlen nu. Vi kommer att be för dig. Vi hoppas att ditt nästa liv blir bättre.”

Zhou beskrev barnet: ”Man kan se hans näsa, öron och mun. Det här barnet hade överlevt om de inte hade tvingat oss till abort. Det är deras grymhets fel. Titta, man kan se hans hand så tydligt.”

”Efter det ville jag inte att min fru skulle se mig gråta. Jag gick ut. Jag grät, men bara en liten stund för jag behövde gå in och trösta henne. Hon var väldigt ledsen. Hon grät hela dagen och hela natten”, sade han.

Paret har
redan en tio månader gammal son, men Liu sade att hon tänkte skaffa ett till barn och betala böterna till staten.

Förra året cirkulerade det bilder på nätet på en kinesisk kvinna som tvingats att abortera sitt barn. Den spreds mycket, bland annat på Weibo, och andra sociala medier.

Då var kinesiska nätanvändare upprörda och vädrade sitt missnöje med den kontroversiella ettbarnspolitiken, som trädde i kraft 1979.

”Jag kunde känna hur barnet studsade runt inuti mig hela tiden, men sedan blev hon stilla,” sade modern Feng Jianmei i juni 2012.

Översatt från engelska