Global fråga & svar: ”Vad ser du mest fram emot under det kommande året?”
Malmö, Sverige: Alma Aldiana Kaliman, 25, sjuksköterska


Fred, ekonomisk tillväxt, stabilitet, hälsa och tid för familjen och vänner är vad människor önskar inför det kommande året. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Spanien upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Vad ser du mest fram emot under det kommande året?”


Malmö, Sverige: Alma Aldiana Kaliman, 25, sjuksköterska

Malmö, Sverige: Alma Aldiana Kaliman, 25, sjuksköterska

Jag förväntar mig inte någonting detta år. Jag tar dagen som den kommer eftersom man vet inte hur morgondagen blir….Det viktigaste är att jag mår bra och får vara frisk. Detsamma gäller för min familj. Allting annat tar jag hand om när det kommer.


Alexandra Headlands, Australien: Verrian Douglas, 67, administratör

Alexandra Headlands, Australien: Verrian Douglas, 67, administratör

Jag antar att det som jag ser fram emot mest skulle vara mer fred och förståelse mellan världens olika människor och länder. Helt enkelt mer FRED. Det är vad jag mest önskar mig. För att jag tänker på mina barn och barnbarn som fortfarande håller på att växa upp, och hur den värld ser ut som de kommer att växa upp i. Det är vad jag önskar dem. Att alla kommer att ha förståelse för varandra och slutar med dessa gräl och konflikter. Det är vad jag önskar och ser fram emot detta.


Salvador, Bahia, Brasilien: Celso Sampaio Assunção, 37, affärsman

Salvador, Bahia, Brasilien: Celso Sampaio Assunção, 37, affärsman

Jag hoppas på ekonomisk tillväxt i världen, särskilt i Brasilien, och att det blir slut på korruptionen inom politiken. Jag hoppas också på livskvalitet när det gäller hälsa, utbildning och säkerhet.


Lima, Perú: Ivanov Castro, 32, säljrepresentant

Lima, Perú: Ivanov Castro, 32, säljrepresentant

Detta år hoppas jag att uppnå ekonomisk stabilitet och möjlighet att fullfölja mina studier, som har avbrutits på grund av familjeskäl – jag har en son. Studierna är viktiga men ekonomin för mitt barn är viktigare och det är ett primärt behov. Jag arbetar i ett företag med anställningstrygghet och vi har fortlöpande utbildning. Jag mår bra i min familj och ur ett andligt perspektiv.      


Terrassa, Barcelona, Spanien: Marta Pagés Martinez Canass, 48, entreprenör

Terrassa, Barcelona, Spanien: Marta Pagés Martinez Canass, 48, entreprenör

Att i grunden lösa arbetslösheten! Affärerna går inte bra så jag funderar på möjligheten att ta ett jobb som anställd. Intäkter är oumbärliga för mig att kunna hjälpa mina döttrar. Jag vill också fortsätta min Facebook-sida som heter: "Nej till misshandel av djur". Genom denna sida utför vi all typ av verksamheter för att hjälpa djur – insamling, adoption, veterinärbehandling som hanteras genom solidaritet stöd, etcetera.


Puerto Montt, Chile: Carolina Ruiz, 24, säljare

Puerto Montt, Chile: Carolina Ruiz, 24, säljare

Det jag önskar mig mest inför det nya året är att få vara med mina nära och tillsammans med min familj.

                                                                                                                                                                                                                      
Översatt från engelska