Global fråga & svar: Vad har du övervunnit under 2014?
Eslöv, Sverige: Mona Alsalehi, 61, artist/målare


Avsluta sina studier, öppna en restaurang och flytta hemifrån var några av de svårigheter som erfarits. Uthållighet, positivt tänkande och en stark vilja att uppnå något var några sätt som folk brukade övervinna sina svårigheter på. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Chile upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Vilken svårighet eller händelse har du övervunnit under 2014?”


Eslöv, Sverige: Mona Alsalehi, 61, artist/målare

Eslöv, Sverige: Mona Alsalehi, 61, artist/målare

Det har varit att umgås med människor och att komma närmare min familj och mina vänner. Jag har uppnått detta, mycket tack vare genom att fortsätta med mina intressen som målning och jag har även försökt hitta nya intressen som har fyllt mitt liv.


Lima, Peru: Karla Yanqui, 19, collegestuderande

Lima, Peru: Karla Yanqui, 19, collegestuderande

Svårigheten som jag har övervunnit har varit väldigt viktig för det var rädslan att flytta hemifrån. Jag är från landet och jag var tvungen att övervinna min rädsla för att komma till Lima för att studera och arbeta. Nu känner jag mig väldigt lugn och nöjd med mina aktiviteter. Jag har mer självförtroende. Jag studerar för en karriär och jag har dessutom hittat ett jobb. Vikten att uppnå detta kom från min stora önskan att vara bäst och lyckas, för att umgås mer – uppnå mina mål.


Brisbane, Australien: Luzanne Van Der Nest, 42, bokar möten

Brisbane, Australien: Luzanne Van Der Nest, 42, bokar möten

Jag har lärt mig att man måste alltid tro på att det kommer något gott ut ur alla situationer oavsett. Det spelar ingen roll vilken utmaning du har i livet, det är bara hur du uppfattar den och hur du tar den. Jag tror mycket på att en stark mental attityd är starkare än någon drog som de någonsin kan ge dig. Det mentala är allt. Om du har en positiv inställning kan du övervinna allt. Jag kan säga att under de senaste fem åren har jag gått igenom en skilsmässa, hälsoproblem, mitt barn tänkte avregistrera sin bil men varje gång tog jag den tillbaka – tro på att det bara är bra saker som kan komma ut ur denna situation. Du måste bara leva ditt liv dag för dag, skapa ögonblick … inte leva för långt framåt.


Envigado, Colombia: Elizabeth Osorio, 29, kock

Envigado, Colombia: Elizabeth Osorio, 29, kock

Jag håller för närvarande på att genomföra ett nytt projekt, vilket är min restaurang. Ibland brukar vi vara lite otacksamma och det är svårt att tacka, eftersom vi i allmänhet är pessimistiska inför svårigheter … Men det är nödvändigt att lära sig att uppskatta allt som livet ger oss. I mitt fall var det en härlig sak när en kund kom in för lunch och vi fann varandra. Hon gav mig en medicin, ett recept som ärvts genom generationerna. Det rörde mitt hjärta och hjälpte mig att lära mig att vara tacksammare. Att bara göra denna enda sak – att tacka för min restaurang, de positiva och negativa sakerna, tacka för svårigheter, för trötthet, för precis allt.


Buenos Aires, Argentina: Maria Isabel Betancur, 33, lärare

Buenos Aires, Argentina: Maria Isabel Betancur, 33, lärare

Det var faktiskt ett ofullständigt projekt – att få min magisterexamen. Jag kommer ursprungligen från Colombia och flyttade till Buenos Aires för några år sedan för att avsluta det. Det tog mycket tid, ansträngning och engagemang i två år. Jag avslutade mina seminarier, gick igenom hela processen, men återvände till Colombia utan att avsluta min avhandling på grund av flera orsaker. Men jag fortsatte att tänka på det ett tag tills jag slutligen bestämde mig för att försöka avsluta det i år. Så jag gjorde allt som var nödvändigt för att återvända till Buenos Aires för att avsluta mitt arbete. Jag anser att detta är viktigt för min karriär och mitt yrke, men också för att avsluta en annan period av mitt liv – en annan livscykel – för att inte lämna något oavslutat.


Dubai, Förenade Arabemiraten: Mahdieh Hanifi, 30, grundare/chef för social gemenskaps onlinegrupp

Dubai, Förenade Arabemiraten: Mahdieh Hanifi, 30, grundare/chef för social gemenskaps onlinegrupp

Svårigheten som jag övervann var att bygga upp min sociala gemenskap och live nätverk online med iranska damer som bor i Förenade Arabemiraten. Detta var faktiskt min dröm. Det finns massor av andra saker, men jag älskar min dröm och min sociala gemenskapsgrupp på nätet "Dokhtarooneh (Girlish)" så jag föredrar att prata om det.


Puerto Montt, Chile: Loreto Chamorro Ojeda, 35, multimedia

Puerto Montt, Chile: Loreto Chamorro Ojeda, 35, multimedia

Mina svårigheter under detta år har i huvudsak varit andliga. Det är lätt att bli upprörd över vardagliga och obetydliga saker men med hjälp av familj och naturligtvis också Gud, inser vi att de är just detta: obetydliga. En sund själ kan upprätthålla en sund kropp och själ.

Översatt från engelska