Global fråga & svar: ”Tror du att en välbalanserad diet behöver kosttillskott”?


När det är som bäst behöver inte en välbalanserad diet och livsstil några tillskott, men vissa omständigheter kan kräva tillskott för att stödja en hälsokris eller vald livsstil. Det är vad Epoch Times reportrar från Sverige till Förenade Arabemineraten upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Tror du att en välbalanserad diet behöver kosttillskott”?

Lund, Sverige: Pernilla Lindström, 42, kock: Om kosten redan är välbalanserad behöver du inte några tillskott, då är den ju redan komplett. Men om du är kvinna och har barn samt efter en viss ålder, då är det viktigt att komplettera med järn.


testing

testing

Lima Peru: Janny Guillermo, 32, farmaceutisk tekniker: Jag tror inte att en välbalanserad kost behöver kompletteras. Men det finns tillfällen när en person befinner sig i ett speciellt tillstånd som tillexempel graviditet, stressiga situationer eller när man tränar hårt, och så vidare. De behöver kosttillskott eftersom de inte får tillräckligt med vitaminer och då är behovet är större.


testing

testing

Funza, Colombia: Betty Pareja Vasquez, 33, smyckesdesigner: Jag tror att tillskott behövs. Oavsett hur väl avvägda måltiderna kan vara beror allt på personens dagliga aktiviteter. Alla fungerar inte på samma sätt. Det finns stillasittande människor såväl som aktivare som gör av med lika mycket som de äter och konsumerar mer energi än de stillasittande, de – som bara lägger på sig mer. Så för att vara friskare, söker människor efter naturliga eller industrialiserade produkter – något exklusivt och även dyrt – för att kompensera för sina brister och/eller för att få mer energi.


testing

testing

Puerto Montt, Chile: Diego Retamales, 18, medicinstuderande: Nej, jag tror inte att kosttillskott är nödvändigt om du äter välbalanserad kost från hela kostcirkeln. Dessutom vet vi inte riktigt om de näringsämnen som livsmedelsmärkning uppger faktiskt finns med.  Mänskligheten har vuxit och utvecklats genom att äta naturlig mat.


testing

testing

Brisbane, Australien: Gary Anderson, 27, ekonomichef för medicinska produkter: Jag tror att du behöver tillskott att lägga till en välbalanserad kost bara genom det faktum om hur många timmar som människor arbetar … ibland får de inte ens i sig frukost eller något alls. Vissa människor kämpar med att ha en balans mellan arbete och privatliv och de bara plockar i sig det första som de ser, kanske vid en snabbmatsbar eller liknande. Så att ha tillskott till maten du äter ger dig en chans att få i dig alla de näringsämnen som du behöver och hjälper dig att leva lite hälsosammare.


testing

testing

Las Palmas de Gran Canaria, Spanien: Gara Valido, 23, servitris: Jag tror inte att en välbalanserad kost behöver komplement eftersom alla näringsämnen som vi behöver finns i våra måltider. Dessutom är många av dessa tillskott inte naturliga produkter utan modifierade ämnen som dessa proteindrinkar, som har molekyler som är alldeles för stora och som inte kan absorberas av kroppen.


testing

testing

Dubai, Förenade Arabemineraten: Sara Pourhadi, 23, psykologistuderande: Jag tycker att en bra kost inte skulle behöva några tillskott. Det enda som behövs är att kosten är välbalanserad och hälsosam och att träna regelbundet utan energidrinkar eller kosttillskott. (Foto med tillstånd från Sara Pourhadi).


testing

testing

Buenos Aires, Argentina: Patricia Alejandra Vasconi, 48, entreprenör: En väl balanserad kost är varierad och komplett med allt en person behöver, till exempel grönsaker, frukt, kött, och så vidare. Det finns inget behov av tillskott, inga kemikalier som kosttillskott i allmänhet är. Egentligen tror jag att kosttillskott är en bra affär för laboratorier och apotek.

Översatt från engelska