Giftiga kinesiska dumplings hittas igen i Japan


Japansk polis bekräftade den 28 april att man upptäckt en hög koncentration av bekämpningsmedlet metamidofos i ett paket dumplings från Kina.

Upptäckten kom efter att Japans hälsoministerium bekräftat att minst 10 japaner i februari insjuknat efter att ha ätit kinesiska dumplings som innehöll bekämpningsmedel.

Enligt en nyhetsrapport i Hong Kongs Ming Pao hittade polis från Hyogo, i Japan, bekämpningsmedel i en av 39 förslutna förpackningar kinesiska dumplings vilka importerades förra oktober från Tianyang i Kina. Hela skeppslasten har kallats tillbaka av återförsäljarna och hålls nu av den japanska importören.

Tidiga testresultat som tillkännagivits av den japanska polisen i början av april visar att de giftiga dumplings som orsakat en mor och dotters insjuknande i Chiba, innehöll runt 20 000 ppm metamidofos, vilket är över 60 000 gånger högre än det tillåtna gränsvärdet. Polisen tror att produkten medvetet hade förgiftats.

Efter en rad undersökningar har den japanska polisen konstaterat att dessa dumplings förgiftades inne i Kina. Dess kinesiska motsvarighet förnekar emellertid denna möjlighet. Matsäkerheten kommer att bli ett viktigt ämne för Hu Jintao och den japanska premiärministern Yasuo Fukuda under deras kommande möte.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-29/69960.html