Gao Zhisheng anhållen av polis i Peking
Människorättsadvokat Gao Zhisheng på sitt kontor. (Foto: The Epoch Times)


På morgonen den 4 mars, medan advokat Gao Zhisheng var på väg till sin advokatfirma, provocerades han av tre civilklädda poliser som började knuffa honom. Gao blev förd av lokalpolisen till polisstationen i Xiaoguan, tillhörande Chaoyangs säkerhetsbyrå i Peking.

Gao var på väg till sitt kontor för att genomföra den hungerstrejk han brukade genomföra varje lördag. Klockan 09.00 på morgonen intervjuades han av en journalist från radiostationen Sound of Hope medan han befann sig på polisstationen.

Gao:
– Jag är ledsen. Just nu befinner jag mig på polisstationen och pratar med dem.

Reporter:
– Vad var det som hände? Kan du berätta för oss?

 Gao:
– Jag var på väg till mitt kontor på morgonen för att starta min hungerstrejk så som jag göra på lördagar. Jag tror att de fick order att arrestera mig. Först tog de tag i min väska, sedan tog de ifrån mig min mobiltelefon och ett telefonkort. Sedan började tre civilklädda poliser knuffa mig. De höll på i drygt tio minuter. Det började samlas en del nyfikna människor omkring oss. De tre personerna ringde sedan polisen, därefter hamnade jag här. Jag vet inte var någonstans de befinner sig nu men min mobil och mitt telefonkort är fortfarande i deras händer.

Reporter:
– Vad pratar de med dig om?

Gao:
– De frågar om vad som har hänt. Jag tar upp det med dem just nu.

Håll dig gärna uppdaterad om denna händelse i vår kommande rapportering.

Originalartikel:
http://www.theepochtimes.com/news/6-3-4/38909.html