Fruktansvärd handel med mänskliga kroppsdelar uppdagad i Nigeria
Ibadan, Oyo, Nigeria. (Google Maps)


En fruktansvärd upptäckt gjordes på lördag kväll i delstaten Oyo, Nigeria. I ett blodigt underjordiskt fängelse hittades hundratals mänskliga skallar, containrar fyllda med mänskliga kroppsdelar och levande fångar, enligt lokala medier.

This Day Live rapporterade att 18 räddades medan andra rapporterade att 16 personer räddades. Fångarna var utmärglade med benen bundna med kedjor. Enligt uppgift hade en kvinnlig fånge nyligen fött ett barn som hade sålts. Kvinnan hittades blodig men vid liv i en närbelägen skog.

Enligt rapporterna var de flesta fångarna för svaga och inte i stånd att ge myndigheterna någon mer detaljerad information. En kvinna hade varit fånge sedan 2008. Minst en person greps, en 38-åring, enligt This Day Live. Den huvudmisstänkte är dock fortfarande på fri fot, berättade polisen.

Kroppar hittades bland annat dumpade i uttorkade brunnar, i bushen och i öppna gravar. Förtorkade lemlästade kroppsdelar hittades i containrar. Man tror att offren har slaktats och styckats i en närbelägen fabriksbyggnad.

Saharareporters.com förklarar att i Nigeria idag köper och säljer man mänskliga kroppsdelar som används till magi och som fetischer.

De största marknaderna för kroppsdelar finns i de östra och västra delarna av landet. Men det finns nästan ingen plats där man inte kan få tag i de delar man är intresserad av.

Översatt från engelska.