Först New York - nu Polen
Zhang Qien håller tal vid den globala fackelstafetten för mänskliga rättigheter framför det kinesiska konsulatet i Warszawa. (Foto: Cindy Drukier/ Epoch Times)


För tre veckor sedan påbörjades en rad attacker riktade mot Falun Gong-utövare i Flushing, New York. Angriparna bestod av kinesiska nationalister kopplade till det kinesiska konsulatet. Nu i veckan inträffade en näst intill identisk attack i Polen.

Zhang Qian, som varit bosatt i Polen de senaste 14 åren, överfölls i ett grossistområde dominerat av kinesiska företag nära Warszawa.

Zhang har under det senaste året levererat den kinesiskspråkiga pappersupplagan av Epoch Times varje vecka i området GD Wolka Kosowska. De flesta känner till att Zhang utövar Falun Gong. Fram tills nu har hon utan problem kunnat leverera nyhetstidningen.

Följande är Zhang Qians redogörelse för det inträffade:

På eftermiddagen lördag 7 juni lade Zhang märke till en obekant dam i GD Wolka Kosowska. Normalt sett är alla kineser i området bekanta med varandra, så Zhang gjorde bemödade sig om att hälsa. De passerade varandra utan att något hände.

Några minuter senare gav sig kvinnan, vilken identifierades av en affärsinnehavare, på Zhang bakifrån, grabbade tag i flera tidningar och slet dem i bitar. När hon sträckte sig efter fler tidningar gjorde Zhang ett försök att skydda dem med sin kropp. Angriparen knuffade då Zhang i ryggen. Deras vägar skiljdes åt kort därpå. Zhang återgick till att dela ut tidningar.

Zhangs ena hand blev skadad då hon skyddade tidningarna.

Två timmar senare började en annan kvinna, vilken senare identifierades av en butiksinnehavare som den första kvinnans mamma, att skrika åt Zhang. Kort därpå dök dottern upp på scenen och gjorde ansatser att attackera Zhang igen men hon stoppades av sin mor då Zhang tog fram sin kamera. Då hotade dottern Zhang till livet.

Affärsmän i GD Wolka Kosowska hävdar att kvinnan arbetat för Kinas ambassad i Polen. Tre dagar före attacken hade Zhang hållit ett tal på Fackelstafetten för mänskliga rättigheter om människorättssituationen i Kina. Evenemanget ägde rum framför den kinesiska ambassaden. Hennes tal filmades enligt vittnen, av ambassadpersonal.

Företagare i grossistområdet sade även att kvinnan hade gått från affär till affär och delat ut videofilmer om de nyligen inträffade oroligheterna i Tibet, filmer som var i linje med Kinas kommunistparti.

Zhang polisanmälde händelsen. Polisen utreder för närvarande det inträffade och videofilmerna analyseras för att avgöra huruvida de innehåller hatpropaganda.

Falun Gong är en metod för personlig kultivering med rötterna i den kinesiska historien. Den består av fem stillsamma övningar och en undervisning som bygger på principerna sanning, godhet, tålamod.

Sedan 1999 har Kinas kommunistparti fört en brutal förföljelse av Falun Gong-utövare i Kina. KKP uppviglar allmänheten till våld mot utövare genom utbredda propagandakampanjer som förtalar Falun Gong.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-7/71559.html