Förskola videoövervakar lärare och elever
Förskolebarn på Gladstone Elementary School Chicago, Illinois. (Tim Boyle)


Gymnasieskolor i Illinois, USA, har sedan flera år haft kameror installerade för övervakning av korridorer och entréer. Nu har även en förskola installerat kameror för att övervaka alla klassrum och lekplatsen.

Lincolnshire, Illinois nya förskola, kommer att öppnas med 32 övervakningskameror installerade. På platsen fanns tidigare ett daghem som kallades Minee Subee in the Park, enligt Chicago Tribune.

Minee Subee stängdes i januari, efter att ett barn på 16 månader dött då det omhändertogs av en av kvinna ur daghemmets personalstyrka. Kvinnan dömdes för mord och grov barnmisshandel.

Det nya daghemmet som nu är inrymt i byggnaden har ingen anknytning till Minee Subee.

Ägaren Oxana Anisimov hälsar föräldrarna välkomna in när som helst för att se filmklipp från det stora antalet kameror, eller titta på någon av de tolv tv-apparaterna som finns.

Skolor i Storbritannien är mer intresserade av att övervaka eleverna än lärarna. Enligt ABC News i Australien, övervakar en grundskola toaletterna i hopp om att haffa vandaler.

Rektor Len Holman förklarade att det var elever på skolan som föreslog att man skulle installera extra kameror som övervakade området med tvättställ på toaletterna. Redan tidigare fanns det övervakningskameror vid byggnadens in- och utgångar.

Stockwell Park High School i London har nästan 100 övervakningskameror och planerar att installera lika många till, enligt samma rapport.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/20699/