Författare och kinaexpert: Mitt ansikte badade i tårar
Thomas Weyrauch, författare och kinaexpert, njöt av Shen Yun. (Foto: Matthias Kehrein / Epoch Times)


Thomas Weyrauch, författare och internationellt erkänd kinaexpert, såg Shen Yun Performing Arts Touring Companys sista föreställning i Frankfurt, Tyskland i söndags, 27 februari.

– Det var verkligen givande för mig att se Shen Yun i dag, säger Weyrauch och erkände att en dans, ”Berättelsen om oss”, fick honom att gråta.

– Jag är en vuxen man, men i scenen där läraren blev förföljd till döds badade mitt ansikte i tårar.

Inspirerad av en sann historia, berättar det här numret om en älskad lärare som vägleder sina elever inte bara i konsten att skriva, utan även i livet, förklarar programboken.

En dag efter lektionen, skriver hon de kinesiska tecknen för ”sanning”, ”medkänsla” och ”tolerans” på svarta tavlan. Polisen brakar in klassrummet och för bort henne. Trots att de tre orden står för grundläggande värderingar i Kinas traditionella tro, ser dagens kommunistiska styre det som ett skäl att sätta människor i fängelse.

De lojala studenterna reser sig för att skydda sin lärare. Hennes förtvivlade elever  belönas i slutändan för sitt mod och sin övertygelse med en mirakulös uppenbarelse.

Weyrauch var djupt imponerad av dansarna som spelar upp en repertoar av historier som skildrar Kinas 5000-åriga historia, från forntid till nutid.

Han blev också tagen av vokalisterna vars kinesiska sångers texter visades på kinesiska och engelska på bakgrundsskärmen, vilket tillät honom att förstå sångerna.

Shen Yun-orkesterns banbrytande fusion av österländska och västerländska instrument höjde showen. Den levererade en fängslande, sällsynt upplevelse till publiken.

Det som berörde honom känslomässigt var tron på godhet som var invävd under hela föreställningen.

– Det jag har sett idag var helt trovärdigt och presenterade ett tydligt budskap. Det var utmärkt, sade Weyrauch.

Florian Godovits och Heide B Malhotra rapporterade.

Shen Yuns Performing Arts Europaturné fortsätter till Florens, Italien med shower 1-2 mars.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller www.sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/52074/