Föreställningen ger mod till Kinas folk
"Jag tyckte hela showen försökte förmedla vissa budskap och hur det kinesiska folket mår i Kina" sa Anita Löfblom efter föreställningen (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


Ekonomen Anita Löfblom såg den första av Shen Yuns föreställningar i Stockholm. Hon tyckte att den inte bara relaterade till hennes yrke på olika sätt utan faktiskt också till hela samhället. Särskilt orden sanning-godhet-tålamod som framfördes mot slutet bar ett fint budskap till människor.

– Mitt favoritnummer var trummorna som utstrålade både mod och stark energi, sade Anita som har sina rötter i Kina genom sin farmor och farfar.

Anita oroade sig för artisternas säkerhet när de skulle resa tillbaka till sitt hemland, men blev lättad när hon förstod att alla artister levde utomlands, de flesta i USA.

– En sådan här artistisk konstnärlig show som förmedlar ett sådant mod och lugn borde ses av alla, sade hon, och det hon ”fick med sig” när hon lämnade Cirkus var att det gäller för människorna i Kina att ha tålamod men också att inte tappa modet utan att stå upp mot det förtryck de utsätts för.


Mest Lästa