FN vill ha ytterligare en halv miljard dollar till Pakistan
Pakistanska översvämningsdrabbade offer med sina tillhörigheter sitter omgivna av flodvattnet i byn Bajara i Sindhprovinsen, den 15 september 2010. Pakistans översvämningar, som är de värsta någonsin, har lämnat tio miljoner människor utan tak över huvudet i hela landet och sårbara för hunger och undernäring. Omkring 21 miljoner människor har drabbats av översvämningarna, som påbörjade för över sex månader sedan, vilket har gjort fler än åtta miljoner människor beroende av hjälp för att överleva. (Foto: AFP/ Rizwan Tabassum).


Efter att FN samlat in nästan 460 miljoner dollar förra månaden för Pakistan, ansöker organisationen om ytterligare en halv miljard dollar eller mer för de 21 miljoner pakistanier som blivit utsatta för översvämningar.

– Det kommer att bli betydligt mer än den ursprungliga begäran, sade biträdande generalsekreterare för humanitära frågor och samordnare för katastrofhjälp, Valerie Amos, på en presskonferens i New York på onsdagen.

Tjänstemännen kommer att avslöja den exakta siffran som behövs på den officiella presentationen av vädjan på fredag.

Amos sade att olika delar av landet upplever olika katarstrofstadier. I söder upplever man fortfarande att översvämningarna sprider sig ”och en ny katastrof händer bokstavligen varje dag”.

Utom att ha dödat ca 2000 personer har översvämningarna lämnat ca 21 miljoner andra hemlösa, som lider av undernäring och riskerar att bli utsatta för epidemier

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/42719/