Filmregissören Gurinda Chada: Shen Yun har ”en djup andlig kärna"
Den kände regissören Gurinda Chada på Shen Yun Performing Arts föreställning i London. (Foto: med tillstånd av NTD Television)


Efter Shen Yun föreställningen vid London Coliseum, tisdagen 5 april, sade den firade regissören Gurinda Chada att Shen Performing Arts har en ”stor andlig kärna”, och att de har en ”vacker, lugnande, meditativ kvalitet”.

Chada är kanske mest känd för den prisbelönta filmen Bend It Like Beckham, och hon har fått det brittiska imperiets orden för sina tjänster inom filmindustrin.

– Jag älskar den här showen helt och hållet. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt som artisterna visar upp alla de olika karaktärerna på.

New York-baserade Shen Yuns signum är klassisk kinesisk dans ackompanjerad av en orkester som kombinerar kinesiska och västerländska instrument.

– Kombinationen av musiken och de flödande rörelserna är otroligt avkopplande, och jag finner det faktiskt rent av meditativt, sade Chada..

– Jag älskar det faktum att det finns magi invävd i dansen.

Hon blev speciellt förtjust i inslaget På den mongoliska slätten, där manliga dansare frammanar galopperande hästar och örnars flykt.

Shen Yuns program frammanar scener från det traditionella Kina och delar med sig av gamla legender och historiska berättelser. Där finns även danser som berättar samtida berättelser, till exempel förföljelsen av Falun Gongs utövare i det kommunistiska Kina.

Gurinda Chada sade att den aspekten imponerade mest på henne.

– Jag tyckte att det gjordes mycket känsligt och att det fanns en magisk lösning på det.

– Den visade att det finns en djup andlig sida hos den kinesiska kulturen och tron som vi inte så ofta hör om. Det jag tycker att denna föreställning verkligen har, är en stor andlig kärna.

– Jag tycker att i den här föreställningen finns det många underbara besjälade stunder, tillade hon.

Chada är känd för sina komedifilmer som skildrar indiska familjers liv i Storbritannien. Hennes film från 2002 Bend It Like Beckham, var den mest inkomstbringande brittiskfinansierade filmen i Storbritannien vid den tiden. Hon har även regisserat Bride and Prejudice, och nyligen It`s a Wonderful Afterlife.

Simon Veazey och NTD Television rapporterade.

Shen Yun Performing Arts Touring Company kommer till Cirkus i Stockholm, den 24, 25, 26 och 27 april.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.