Fastlandskineser vill träda ur KKP
En volontär för centret ”Träd ur det kinesiska kommunistpartiet” i Hongkong visar upp för en reporter en namnlista på över tusen kinesiska turister. (Foto: Li Zhen/The Epoch Times)


– Numera är många kineser medvetna om sanningen bakom förföljelsen av Falun Gong. När vi nämner vår kampanj vill de ingenting annat än att hoppa av KKP, säger Zhou som frivilligt arbetar på sin fritid.

Under februari i år har över 50 miljoner kineser trätt ur det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och dess underorganisationer. Och enbart under den månaden samlade servicecentret i turistområdet Banshan i Hongkong in över tusen namnunderskrifter från kinesiska turister som valt att träda ur KKP.

Bashan är en känd turistplats i Hongkong. Varje dag besöker tusentals fastlandskineser platsen. Falun Gong-utövare satte upp ett sanningsförklarande ställe vid Bashan 2004. Allt sedan dess har de delat ut kostnadsfri information om förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina. Sedan Epoch Times publicerade dess ledarartiklar ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” har de hjälpt turister att träda ur KKP och dess underorganisationer. 

Volontärarbetaren Zhou sade att sedan 20 januari har över tusen kinesiska turister skrivit på en namnlista där man tillkännagivet sitt utträde ur KKP, tack vare sanningsklargörande platsen i Banshan. 

– Det var minst 20 personer som dagligen hoppade av KKP; vissa dagar var det så mycket som 90 personer. De är människor från alla sorters bakgrunder, från tjänstemannen till allmänheten. 

– Förr var det ganska få som ville hoppa av KKP. Nu har situationen totalt förändrats.

Falun Gong-utövare har arbetat fridfullt och oberoende för att lansera ”Träd ur KKP”-kampanjen runt om i världen. Alltfler turister från fastlandet har blivit medvetna om sanningen och förföljelsen. 

Ledarartikelserien “Nio kommentarer” har också hjälpt folk att förstå KKP:s ondskefulla natur. Många vill helhjärtat träda ur KKP efter att de läst Nio kommentarerna. Många turister, framför allt från nordvästra Kina, berättade för Zhou att de fått Nio kommentarerna på DVD och trätt ur KKP med hjälp av lokala Falun Gong-utövare. 

Under intervjusessionen berättar en av volontärerna, Liao, att hon hjälpt ett tiotal turister att träda ur KKP. 

– Många turister är först chockerade när de ser foton på förföljelsen. Men de flesta av dem känner till KKP:s ondska genom personliga erfarenheter tidigare i livet. Så fort som vi förklarar hur det ligger till för dem vill de att vi hjälper dem att hoppa av KKP direkt. 

Självklart finns det de som inte känner till sanningen. KKP:s hjärntvätt har gjort det svårt för dem att acceptera sanningen.

– Men så länge du tar dig tid att förklara mer detaljerat, ändrar de sig snabbt. 

Ett exempel på detta var när flera pensionerade KKP-medlemmar hade trätt ur KKP, efter att Liao hade förklarat för dem. 

– Så fort som vi nämner Sichuan-jordbävningen och den förgiftade mjölken, förstår de fakta på en gång. Jag sa till dem att KKP har hemlighållit all denna information, precis som om sars. Omvärlden skulle känna till om det fanns något fall av sars i Hongkong. Men ingen visste egentligen när det hände i Kina. KKP ville inte avslöja hur många människor som dog av sars. Man får själv ta reda på detta för att skydda sig. Så fort som de hör detta, så vill de direkt hoppa av KKP. 

En flitig besökare till Hongkong tyckte att genom att träda ur KKP blir man fri.

– Hongkong är ett fritt land. Detta är deras val och ideal. Folk är inte dumma, sade han. 

Orsaken till att Falun Gong-utövare enträget har klargjort sanningen vid turistplatsen Banshan och hjälpt fastlandskineser att träda ur KKP – beror på, sade Zhou, att KKP:s förföljelse av Falun Gong har pågått i många år. De känner till KKP:s ondskefulla natur och behovet att också erkänna detta, och att träda ur KKP för en ljusare framtid. 

Falun Gong-utövare har använt sina egna pengar för att trycka upp sanningsklargörande material. De tillbringar mycket tid med detta projekt och använder mycket kraft för att ingjuta hopp hos fastlandskineser så att de också kommer att uppskatta att ta vara på tillfället och få en chans att förstå sanningen. 

Översatt från:http://epochtimes.com/gb/9/3/6/n2452425.htm