Fastlandskineser trotsar förbudet och tittar på showen via internet


De tre artistgrupperna i Divine Performing Arts (DPA), inledde sin världsturné 2009, i december 2008. De kommer att uppträda i ett 80-tal städer runt om i världen, reser genom Nordamerika, Europa, Asien och kommer snart att anlända till Oceanien.

Publikens reaktioner i den ”fria världen” har undanhållits av den kinesiska regimen, men ironiskt nog har det bara ökat intresset istället. Fastän  showen inte tillåts visas i Kina har Fastlandskineser kunnat se det New York-baserade artistföretagets föreställningar via internet eller DVD.

Wang från Jiangsu-provinsen var en av dem som kunde se showen via internet på den kinesiska nyårsaftonen den 25 januari.

-Det var magnifika etniska och traditionella danser. Det var väldigt nära den traditionella moralen och känslan för skönhet som det kinesiska folket har. Designen och utsmyckningen av scenen var exceptionell. De visade det kinesiska folkets seder och bruk. DPA visar kinesernas traditioner, sade Wang.

Guan Guimin, den berömda tenoren i DPA, har varit ett välkänt namn i Kina sedan slutet av 1970-talet. Han berättade att Guan var hans idol när han gick i high school.

I DPA: s föreställning berörde Guimins sånger, med texter som innefattade ett djupt innehåll.

När Wang hörde honom sjunga ”Let me not regret” sade han:

–  Det var mycket, mycket vackert.

Om hela föreställningen tyckte Wang att den var ”Helt underbar, väldigt ren konst. Det var en perfekt show”.

Samma kväll lyckades en annan person, Zhou Guangfu från Sichuanprovinsen, bryta internetblockaden och se DPA.

-Den verkade ha en mystisk kraft som öppnade mitt hjärtas innersta, sade Zhou.

-Det var som en helig dimma som berörde min själ i djupet. Den lämnade en känsla och förnimmelse av en tid som var så avlägsen att den troligen inte ens tillhörde vår tideräknings historia.

-Efter att ha sett showen somnade jag och när jag vaknade igen var mitt sinne fyllt med vackra saker och fysiska förnimmelser. Jag har aldrig sett sådana saker och jag har aldrig haft en sådan känsla i mitt hjärta, men DPA visade dem för mig.

-Showen förmedlar en väldigt tydlig, sann, barmhärtig, mjuk och vänlig känsla.

Zhou sade att han ”vaknat upp” efter att ha sett DPA, och kunde se igenom den kinesiska regimens ”fula trick”. Han nämnde också den årliga vårfestivalen som regeringen brukar hålla:

– Det kinesiska kommunistpartiets vårfestivalshow har blivit totalt förvrängd. Upprätthet och medkänsla har aldrig funnits i den showen. De gör ingen skillnad på gott och ont.

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts shower. Härnäst spelar de i Oslo den 14 mars. I Stockholm hålls två föreställningar den 18 mars. Avslutningsvis framförs tre föreställningar i Linköping den 20-21 mars under den Nordiska delen av deras värlsdsturne. För mer information se www.divineperformingarts.org” target=”_blank”> www.divineshows.com

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13294/