Fastlandskines: ”Jag grät från början till slutet”
Puplikbild från föreställningen i Geelong, Asutralien. (Foto: A Ming/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts gav sin andra föreställning den 4 april i Geelong, Australien. Publiken i den fullsatta salen gav långa applåder när ridån öppnades för den första magnifika scenen. När showen var slut gick alla motvilligt efter att ridån gått ner och publiken fått en unik bild av den traditionella kinesiska kulturen.

Bland dem som tittade på showen var en ung kinesisk kvinna särskilt tacksam över att ingå i publiken.

Liu, en sjuksköterska från Shandongprovinsen hade flyttat från Kina för en månad sedan. Hon kom till Shen Yun Performing Arts föreställning med sin lilla dotter i armarna.

Hon var djupt och synbart rörd:

– Jag har bott i Kina i så många år och jag har aldrig stött på en sådan berörande föreställning. Jag visste inte ens att den kinesiska kulturen innehåller sådana underverk och skönhet. Dessutom kan man från den här föreställningen verkligen få den känslan, den inre meningen, som dansen kan ta fram. Jag grät från början till slut. Sångtexterna tog fram något väldigt djupt inne i mig. Jag hittade den där sanningen som kommer direkt från hjärtat, sade Liu.

Hon kommenterade dansen som beskriver förföljelsen av den andliga metoden Falun Gong i Kina:

– Falun Gong-utövare förklarar sanningen om deras situation för folk i den kalla vinden och starka solen, men människorna förstår inte. Deras familjer har brutits sönder på grund av förföljelsen. Det har hänt mina vänner i Kina. Jag hade aldrig trott att jag skulle få se en sådan föreställning utanför Kina. Jag är otroligt rörd. Jag vet att det blir en till show ikväll. Jag funderar på att komma och se den igen.

Shen Yun Performing Arts målsättning är att återupptäcka och förnya mänsklighetens sanna och rätta kulturarv. Därför skapar dansföretaget och uppför danser som centreras kring den sanna, gudomliga kulturen som skänktes till mänskligheten och strävar efter att ge en upplevelse av utsökt skönhet och godhet.

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För mer information om turnén som går vidare i Europa, Australien ocyh USA, besök ShenYunPerformingArts.org