Fängslad för avslöjande av förgiftat djurfoder


En gång egenföretagare, lever numera Wang Haizheng som en av Kinas många appellanter i skräck för vedergällningsaktioner efter att hon och hennes man angivit ett företag som producerade giftigt djurfoder.

I en intervju med Sound Of Hope den 9 november berättade Wang om hur hon jagades av fem eller sex män i Peking, men undkom dem med hjälp av andra appellanter den 24 oktober. 
– Jag kände genast på mig att det var farligt, de gav mig hotfulla blickar. De försökte stoppa taxin jag var i men misslyckades berättade Wang och tillade att männen befann sig i ett polisfordon.

Wang kom till Peking för att appellera för sin man Gao Songlins räkning. Hon försöker även hitta en advokat som kan representera honom.

Gao tipsade de lokala myndigheterna om att en stor foderproducent tillverkade förgiftat djurfoder. Detta ledde till att de snärjde, anklagade och dömde honom till fyra års fängelse i augusti 2007. 

Gao arbetade som säljchef på djurmedicinföretaget Feilong. Han rapporterade sitt eget företags brott och jordbruksministeriet stängde ned företaget. De ändrade emellertid bara namn till Dashan och fortsatte som tidigare.

Gao upptäckte att företaget tillsatte de cancerogena ämnena thyroprotein och melamin till sitt svin- och hönsfoder.

– Thyroprotein skyndar på tillväxten hos en gris och är billigare än fiskmjöl. En kulting kan snabbt nå en vikt på 100 kg med de här giftiga tillsatserna. Utan dem tar det ett år. Tillsatserna har en speciell smak som får grisen att äta mer och sedan vill den dricka och sova. På det här viset växer den snabbare, sade Wang. 

Enligt Wang mutade företaget den lokala polisen och domstolen med omkring en miljon yuan för att sända Gao till fängelset.

 

Översatt från engelska:
http://en.epochtimes.com/n2/china/carcinogenic-growth-hormones-and-melamine-poison-animal-feed-7059.html