Falun Gong samlades i New York
En ung kinesiska mediterar nära Times Square på lördagen under en uppvisning av Falun Gongs övningar. (Foto: The Epoch Times)


Fler än 6500 utövare av den kinesiska meditationsmetoden Falun Gong, samlades i New York under helgen för konferens, demonstrationsmöte, parad genom Chinatown samt stor uppvisning av qigongövningarna på Times Square på lördagen.

En grupp på runt 1000 Falun Gong-utövare iförda klargula T-tröjor radade upp sig på 7:e Avenyn mellan 42:a och 39:e gatan på lördagseftermiddagen och gjorde Falun Gong-övningarna samt delade med sig av sina erfarenheter efter att de lärt sig metoden med rötter i Buddha-läran.

Falun Gong, också känd som Falun Dafa, är en meditationsutövning för kropp och själ som inkluderar långsamma övningar och meditation. Kärnan i undervisningen är Sanning, Medkänsla och Tålamod.

Dessa aktiviteter anordnades i anslutning till en årligt återkommande sammankomst i New York och en del av dem var stora aktiviteter med syfte att höja kunskapen om metoden och om hur den kuvas i Kina.

En parad som tog en timma ringlade fram genom Chinatowns gator anfördes av Tian Gou Marching Band, en marschorkester med mestadels kinesiska musikanter klädda i blått.

– Vi är mycket välkomna här, sade Yi Rong som koordinerade paraden.

Under paraden vinkade kinesiska himmelska skönheter i vackra klänningar åt människor på gatan, medan en annan grupp visade övningarna, och en lång rad färggranna banderoller informerade om metoden på kinesiska och engelska, medan livliga kinesiska drakdansare underhöll de paraderande.

Kassandra, en av dem som stod och såg på, sade att när hon tittade på paraden såg alla så fridfulla ut.

– När de började göra övningarna, jag drogs till det och jag ville veta mer om det, sade hon.

– Jag tycker det är mycket intressant, definitivt något som jag vill ta reda på mer om. Det har definitivt kittlat mitt intresse, sade åskådaren Tim Chang efter att ha bevittnat paraden.

Falun Gong fick snabb spridning i Kina på grund av de goda hälsoeffekterna och dess undervisning med rötter i traditionell kinesisk kultur, men när metoden blev mycket populär väcktes raseriet hos det kinesiska kommunistpartiet (KKP). År 1999 förbjöd KKP metoden och en systematisk och brutal kampanj följde med syfte att tvinga Falun Gong-utövare att avsäga sig sin tro på Falun Gong. Enligt Amnesty Internationals årsrapport för i år har förtalet av Falun Gong blivit ännu värre i år.

”Regeringens kampanj mot Falun Gong intensifierades, med godtyckliga arresteringar, orättvisa rättegångar ledande till långa fångelsestraff, bortföranden, och död i fängsligt förvar till följd av tortyr och misshandel,” enligt rapporten.

Fler än 3000 liv har spillts genom systematisk tortyr, tvångsarbete och organskörd från utövare som hållits fängslade av kinesiska myndigheter, enligt Falun Dafa Information Center, Falun Gongs officiella presskontor.

Vid ett demonstrationsmöte tidigare under lördagen samlades hundratals kineser för att stödja de 80 miljoner människor som har trätt ut ur KKP, Kommunistiska ungdomsligan och/eller Unga pionjärer.

Möten av det här slaget har hållits globalt alltsedan Epoch Times publicerade sin prisbelönta serie, Nio kommentarer om kommunistpartiet, år 2004.

Nio kommentarer om kommunistpartiet ger en ocensurerad redogörelse för KKP:s brutala historia. En webbsida som sköts av Kinesiska Epoch Times registrerar namnen på dem som lämna partiet, uppmuntrade till det av de fakta som presenterats i dessa nio kommentarer. Fram till idag har 80 miljoner människor gått ur partiet. Många av dessa har använt alias när de gjort detta.

En tidigare kinesiska propagandatjänsteman, Kaichen Zhang, från Shenyang i Kina, sade att han lämnade partiet för att ”kommunistpartiet är ont och antidemokratiskt”.

– Partiet ser till ett litet antal människors intressen. Det är inte rätt att rida på människornas ryggar, sade han och tillade att det att förstå kommunismen helt är en process som för honom pågick i 25 år som medlem.

Det hjälpte att han kunde flytta till USA.

– Först när jag kom till USA kände jag mig säker, sade Zhang och log brett.

Jared Pearman, en Falun Gong-utövare som talade vid mötet sade att förföljelsen av Falun Gong är en förföljelse av oskyldiga människor, precis som de tidigare kampanjerna som genomförts av kommunistregimen.

– Det här är ett parti som inte har gjort annat än drivit förföljelser. Vill ni vara en del av det? Eller vill ni tillhöra ert eget jag, ert eget hjärta, er egen känsla för rättvisa och godhet? sade Pearman.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/42169/


En stor grupp Falun Gong-utövare paraderade genom Chinatown på södra Manhattan på lördagen. Det var en av flera stora offentliga evenemang som genomfördes under gruppens årliga sammankomst i staden. (Foto: Henry Lam/The Epoch Times)

En stor grupp Falun Gong-utövare paraderade genom Chinatown på södra Manhattan på lördagen. Det var en av flera stora offentliga evenemang som genomfördes under gruppens årliga sammankomst i staden. (Foto: Henry Lam/The Epoch Times)