Falun Gong höll konferens i Göteborg
Konferenssalen där omkring tvåhundra personer deltog var vackert utsmyckad med lotusblommor och levande ljus. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Söndagen den 20 maj hölls en Nordisk Falun Dafa-konferens i Göteborg. De cirka 200 deltagarna kom från Sverige, Norge, Finland samt Lettland och Polen.

Under dagens lopp delade ett tiotal personer med sig av erfarenheter från kultivering av Falun Dafa, också kallad Falun Gong, som är en kultiveringsmetod med ursprung i Kina.

Deltagarna berättade om t ex hur man som norsk gute på 18 år hanterar livet i dagens samhälle och hanterar relationerna med vänner genom att bibehålla en god moral och ett vänligt sätt, som att tänka på andra först.

80-åriga Paul är en pigg och klok man från Danmark. Allt sedan han var mycket ung har han sökt efter livets sanning. 1998 fick han slutligen kännedom om Falun Gong. Sedan dess har han hållit sig till denna metod och berättade på konferensen hur Falun Gong berikar hans liv.

En kinesisk kvinna, (som förblir anonym på grund av hennes släktingar i Kina riskerar att drabbas av förföljelsen om de kan kopplas till en Falun Gong-utövare) berättade hur hon genom att använda Falun Gongs principer, sanning, godhet och tålamod, förbättrar sitt eget sätt och harmoniserar sina relationer med sin make och barnen.

– I början av förföljelsen 1999 var min make rädd eftersom propagandan från det kinesiska kommunistpartiet basunerade ut mängder av negativ propaganda, sade hon.

Allteftersom tiden gick och hon själv förbättrades sig med hjälp av kultiveringen såg hennes man att det hon sysslade med var bra och att det även haft en positiv effekt på barnen. Mannen blev allt tryggare med Falun Gong under årens lopp och så småningom blev han så intresserad att han själv bad att få lära sig övningarna.

– I dag får jag mycket hjälp i min kultivering av honom och vi är nu en harmonisk familj, sade hon.

Ytterligare en av talarna var grafikern Anders Eriksson. Han påminde om att det fortfarande pågår en grym förföljelse i Kina och att de eventuella svårigheter han möter i sin kultivering i Sverige är små jämfört med det lidande som de kinesiska Falun Gong-utövarna dagligen tvingas utstå.