Falska e-postmeddelanden från Kina försöker misskreditera Falun Gong
Kanadensiske riksdagsledamoten Wayne Marston, är en tjänsteman som har fått e-post från Kina av människor som bedrägligt påstår sig vara Falun Gong-utövare. (Med tillstånd av Wayne Marston)


Kanadensiska regeringstjänstemän och frivilligorganisationer säger att de har blivit spammade av falska e-postmeddelanden som påstår sig vara från Falun Gong-utövare. En del av e-postmeddelandena är rent skrattretande medan några till och med varit hotfulla.

En nyligen avsänd e-post skickades från en IP adress i Hebeiprovinsen i Kina och använde falskeligen en Falun Gong-utövares namn. Meddelandet började: ”Jag behöver din hjälp” och skickades till flera parlamentsledamöter, kommunfullmäktige-medlemmar i Ottawa, nominerade till Nobels fredspris och andra framstående kanadensare som tidigare har uttryckt sitt stöd för Falun Gong.

Flera av mottagarna har vidarebefordrat e-postmeddelandena till Falun Dafa Association (FDA) i Kanada. FDA säger att meddelandena strider mot Falun Gongs principer och avsikten är att misskreditera Falun Gong och skada dess rykte.


Kanadensiske riksdagsledamoten Wayne Marston, är en tjänsteman som har fått e-post från Kina av människor som bedrägligt påstår sig vara Falun Gong-utövare. (Med tillstånd av Wayne Marston)

Kanadensiske riksdagsledamoten Wayne Marston, är en tjänsteman som har fått e-post från Kina av människor som bedrägligt påstår sig vara Falun Gong-utövare. (Med tillstånd av Wayne Marston)

Wayne Marston, som är kanadensisk parlamentsledamot, har fått sådan falsk e-post som han har överlämnat till FDA.

Marston sade att han var störd över att någon stjäl utövares namn och skickar irriterande e-post till folk i Kanada.

– Jag förstår att Falun Gong är en gammal kultiveringsmetod. Ännu värre är att denna typ av hatmaterial skickas i en organisations namn som de inte tillhör,” sade Marston till FDA den 26 juni.

Tidigare parlamentsledamoten och statssekreteraren David Kilgour och den framstående människorättsadvokaten David Matas, båda nominerade till Nobels fredspris och författare till boken Bloody Harvest, the killing of Falun Gong for their organs, sade att de också fått liknande meddelanden.

Kilgour sade att e-posten var irrationell, fanatisk och till och med hotfull.

Matas berättade för Epoch Times att han fått många mejl av den här karaktären sedan april. I meddelandena står det att om Matas inte utövar Falun Gong kommer han och hans familj att drabbas av fruktansvärda konsekvenser och om han inte svarade på e-posten skulle han ”stöta på svårigheter och stort lidande”. Matas uttryckte också sin övertygelse om att detta kan vara den kinesiska regimens senaste försök att misskreditera Falun Gong.

– Jag ser att dessa människor låtsas vara Falun Gong-utövare. Kanske partiet tror att de kan lura folk på det här sättet, sade Matas.

Regeringstjänstemän och kända personer i USA, Frankrike, Norge, Australien och Nya Zeeland har också fått liknande mejl de senaste månaderna.

Dai Gongyu, som är talesman för den kanadensiska Falun Dafa-föreningen berättade för Epoch Times i telefon att sedan det kinesiska kommunistpartiet började förfölja Falun Gong i stor skala 1999 har de provat många olika sätt att misskreditera Falun Gong utomlands. Tidigare skickade kinesiska diplomater meddelanden direkt till västerländska politiker, för att sprida lögner och hat om Falun Gong. Men allteftersom fler västerlänningar fick kännedom om den verkliga situationen för Falun Gong, insåg den kinesiska regimen att denna metod inte längre fungerade, så nu utger de sig för att vara Falun Gong-utövare och försöker misskreditera Falun Gongs rykte genom dessa falska mejl.

Sanning, Godhet och Tålamod och utövandet är helt frivilligt. Vi varken hotar eller skrämmer människor till att utöva Falun Dafa. Avsändaren [av dessa e-postmeddelanden] är definitivt inte en utövare av Falun Gong, sade Dai Gongyu.

Matas, som även fått dödshot för sitt arbete med att exponera den kinesiska statens organstölder från Falun Gong-utövare, sade i en tidigare intervju med Epoch Times:

– Jag tror att förföljarna inte nödvändigtvis sitter fast i sättet att förfölja utan de är fixerade vid ideologin om förföljelse. Deras tekniker förändras för att anpassa sig till motståndet. Vad de ser är att det som de tidigare försökt inte har fungerat och då försöker de något nytt.

Dai Gongyu bad också kanadensarna att rapportera dessa mejl till den kanadensiska FDA och till den lokala polisen så att polisen kan undersöka dem.

Översatt från engelska.